Borgmester i praktik på plejehjem

ÆLDRE: Tårnbys borgmester Allan S. Andersen var i praktik på plejehjemmet Løjtegårdsvej. Her fik han et indblik i arbejdsdagen for det personale, som passer på vores ældre borgere, og et indblik i hverdagslivet for de ældre, der bor på plejehjemmet. 

Borgmester Allan S. Andersen – i praktik

Plejehjemmet Løjtegårdsvej fik for få dage siden et anderledes besøg, da borgmester Allan S. Andersen lagde vejen forbi. Her brugte han en eftermiddag på at være i erhvervspraktik og var derfor, bogstaveligt talt, trukket i arbejdstøjet.

Praktikken foregik på afdelingen Rosen, hvor der bor 28 beboere. Det er en af i alt fire afdelinger på plejehjemmet. I følgeskab med plejehjemmets personale fik han i løbet af eftermiddagen et indblik i deres arbejdsdag.

Livet på Løjtegårdsvej
I løbet af praktikken blev borgmesteren indført i arbejdsopgaverne og dagligdagen på stedet. Han var blandt andet på besøg hos nogle beboere i deres bolig, med personalegruppen til vagtskifte og overlevering såvel som med til at hente og klargøre aftensmad til plejehjemmets beboere.

”Det gjorde stort indtryk at være i praktik på Løjtegårdsvej. Først og fremmest fordi jeg fik lov at møde nogle af vores ældre borgere, som bor på plejehjemmet, og høre dem fortælle om deres hverdag. Og dels fordi jeg på første hånd oplevede, hvordan personalet på afdelingen med masser af hjertevarme, omsorg og høj faglighed sørger for, at vores ældre borgere bliver passet godt på”, fortæller borgmesteren og uddyber:

”Jeg har lært meget nyt og fået en endnu bedre forståelse for arbejdet i ældreplejen. De erfaringer, jeg nu er rigere, er brugbare i mit videre arbejde – og det er lige præcis formålet med at gå i praktik på forskellige arbejdspladser i kommunen.”

Borgmesterkontor i Amagerhallen
Efter en veloverstået praktik tog borgmester Allan S. Andersen hen til Amagerhallen, som i et par timer fungerede som borgmesterkontor. Her var kommunens borgere inviteret til at kigge forbi til en snak med borgmesteren, og det var der en del, der gjorde.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Borgmesteren fik en god snak med nogle borgere i Tånby

I løbet af i år og næste år vil borgmester Allan S. Andersen ad flere omgange rykke borgmesterkontoret ud til forskellige steder i kommunen, ligesom han vil gå i praktik på flere kommunale arbejdspladser.

”Det er vigtigt for mig at komme ud, der hvor livet leves til hverdag i Tårnby og møde borgerne på en mere uformel måde, hvor de kan stille spørgsmål og komme med ideer. For det er Tårnbys borgere der ved, hvordan alt det, vi sidder og beslutter på rådhuset, fungerer ude i virkeligheden og i deres lokalområde, siger borgmester Allan S. Andersen.

Seneste artikler

 

Fik du læst?