Danmarks bedste hotelrestaurant ligger på Amager

GASTRONOMI: Rooftop-restauranten “Sukaiba Copenhagen” på toppen af Hotel Bella Sky har fået fornem titel

Sukaiba Copenhagen ligger på toppen af AC Hotel Bella Sky i Ørestad. (PR Foto)

Siden 2020 har “World Culinary Awards” hyldet klodens bedste, gastronomiske destinationer. De nationale vindere for 2023 er netop offentliggjort. Her løber rooftop-restauranten Sukaiba Copenhagen på toppen af Hotel Bella Sky med den eftertragtede titel som Danmarks bedste hotelrestaurant foran de seneste tre års vinder: Den Michelin-bestjernede Marchal på luksushotellet d’Angleterre.

“Fine-dining”
Mange forbinder nok snarere området omkring Bella Center Copenhagen med store kongresser og bogmesser end med såkaldt “fine dining” på internationalt niveau. Men nu slår en af de mere kendte branche-prisuddelinger fast, at gastronomi bør være en del af ligningen, når samtalen falder på spisemuligheder i Ørestad.

Restaurant Sukaiba Copenhagen har således vundet titlen som Danmarks bedste hotelrestaurant. En titel, som den et-tjernede Michelin-restaurant, Marchal, på hotel d’Angleterre har været indehaver af hvert år siden 2020.

Stille tilværelse
Efter en stille Corona-tilværelse som cocktailbar, mens pandemien hærgede, blev SukaibaCopenhagen i oktober 2022 relanceret som en stor madoplevelse med Jacob Brink Lauridsen (tidl. Alchemist, Noma og Molskroen m.fl.) i front som restaurantchef.

I smukke omgivelser på 23. etage af AC Bella Sky Hotel, minder restauranten mere om en bid af New York, Dubai eller Bangkok end af kongens København. Og det er hele pointen: Her på toppen af byen har drømmen været at skabe et spisested af international kaliber med en betagende panoramaudsigt.

Flere dugfriske priser
”Vi er selvsagt pivstolte af hæderen som Danmarks bedste hotelrestaurant. Men vi er mindst lige så stolte af kunne bidrage til det høje niveau, København og Danmark generelt bliver ved med at præstere som international destination for gastronomi. At være en del af det fællesskab føles som en sejr i sig selv,” siger Jacob Brink Lauridsen.

Foruden World Culinary Awards, vandt Sukaiba Copenhagen i forrige uge prisen for “Årets ret med caviar” i Den Danske Spiseguide ved en uddeling på Mortens Kro i Aalborg.

World Culinary Awards har eksisteret siden 2020 og er en udløber af World Travel Awards, som siden 1994 har fejret klodens bedste rejsedestinationer og -oplevelser.

Seneste artikler

Fik du læst?