EFTERLYSNING: Engagerede borgere til temaudvalg om demokrati

På kommunalbestyrelsens møde torsdag den 24. maj besluttede et flertal at nedsætte et såkaldt temaudvalg med særligt fokus på demokrati i Dragør. Udvalget skal være repræsenteret af både borgere, politikere og embedsmænd fra kommunen. Kommunalbestyrelsesmedlem Helle Barth er formand for det kommende udvalg og opfordrer interesserede Dragør-borgere til at gå med i udvalget.

”Jeg glæder mig utroligt meget til at arbejde i udvalget, hvis formål er, at vi skal blive skarpe på metoder til at inddrage borgerne i kommunen og på den baggrund give anbefalinger til, hvordan vi benytter os af disse muligheder i Dragør. Vi efterlyser derfor borgere, der har lyst til at være med i udvalgsarbejdet. Det kræver ikke nogen særlige forudsætninger eller viden. Så hvis du har lyst til at være med, kan du sende en ansøgning til kommunen senest den 31. juli”, fortæller Helle Barth.

Op til 10 borgere med i udvalget

Dragør Kommune inviterer op til 10 borgere til at deltage i temaudvalget, som begynder i august 2018 og afsluttes april 2019. Udvælgelsen af borgere vil blive forelagt kommunalbestyrelsen på mødet i august 2018. Deltagerne i temaudvalget består desuden af et medlem fra hvert af kommunalbestyrelsens partier/lister, kommunaldirektøren samt to ledere fra kommunen med erfaring fra borgerinddragelse.

Ansøgning senest 31. juli

Hvis du har interesse for at være med i temaudvalget om demokrati, kan du sende en ansøgning til sekretær Heidi Andersen på e-mail til: heidia@dragoer.dk senest torsdag den 31. juli 2018. Ansøgningen skal være på max 10 linjer om din baggrund og motivation for at deltage i temaudvalget. Dragør Kommune ønsker et bredt sammensat udvalg og opfordrer derfor alle interesserede til at søge. Det kræver ikke særlige forudsætninger at være med i udvalget.

Læs kommissoriet for udvalget:

Kommissorium for demokratiudvalg

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?