Arkiv

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

Kampen mod vandet begynder i år

En ny »etape 0« i strategien for kystsikring skal hjælpe Søvang mod vandet allerede i år. Der vil primært blive fokuseret på at få vandet væk igen.

Hip-hop-feber rammer Dragør

Ungdommen i og omkring Dragør kan forvente en ekstraordinær musikalsk oplevelse, når ICEKIID og Benny Jamz indtager Dragør Fort

Kampen mod vandet begynder i år

En ny »etape 0« i strategien for kystsikring skal hjælpe Søvang mod vandet allerede i år. Der vil primært blive fokuseret på at få vandet væk igen

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Genoptræning kan blandt andet foregå på Sundhedscenter Wiedergården. Motionsredskaberne kan afprøves, når der, som på billedet, afholdes åbent hus på stedet. Arkivfoto: Hans Jacob Sørensen.

Kortere ventetid på genoptræning

Patienter, der bliver udskrevet fra hospitalet og har brug for genoptræning, kommer hurtigere i gang. Til gengæld oplever genoptræningsteamet, at patienterne bliver udskrevet tidligere og derfor har mere komplicerede behov

Sikker fest for de unge på fortet

Et samarbejde mellem UngDragør, SSP-konsulenten og Fortet Live er kommet på plads inden årets koncerter, hvor man for første gang satser på et ungt publikum. Dragør Nyt var inviteret med, da samarbejdet faldt på plads.

I et af de store drivhuse fremviser Hans Raagaard petunier i flor. Fotos: Rasmus Mark Pedersen.

Gartner i tre generationer

Hans Raagaard er en af de få gartnere tilbage på Amager. I dette portræt af hans virksomhed viser han, hvorfor han bliver nødt til at omstille sig. Eksempelvis sælger han nu kun til private

Hele holdet af BIGMUN-elever sammen med samfundsfagslærer, Camilla Grove Jensen og rektor, Mads Lyngby Skrubbeltrang.

Fra Ørestad til verdensscenen: Gymnasieelever deltager i Model United Nations

Hvad laver en FN-ambassadør og hvad kræver det at være en god forhandler? En flok elever fra Ørestad Gymnasium mærkede på egen krop, hvad der egentlig foregår i FN, da de deltog i den internationale konference BIGMUN i Birkerød. Her mødtes de med gymnasieelever fra hele verden og brugte fem dage på at forhandle til den store guldmedalje.

HUGORM, der gav koncert ved sidste års Fortet Live, er nu klar til Grøn 2024. Foto: TorbenStender.

Gadefest og rock på Grøn 2024

Med årets afsløring af Kesi og HUGORM som de sidste navne til Grøn 2024, er scenen sat for en sommer fyldt med energi og musikalsk diversitet.

Det obligatoriske håndtryk med borgmesteren.

Dansk festdag på rådhuset

Torsdag var en festlig dag på Tårnby Rådhus, hvor 18 borgere officielt blev en del af det danske samfund under den halvårlige Grundlovsceremoni.

Et veloplagt publikum får indblik i forfatterens liv.

Forfatterbesøg

Den prisvindende forfatter Glenn Bech lagde i forrige uge vejen forbi Tårnby Gymnasium & HF

Visualisering af Normals forslag til skiltning, der ikke fik dispensation i Klima-, By- og Erhvervsudvalget. Foto: Dragør Kommune.

Normal i Dragør får nej til nye skilte

Den nye butik på Kongevejen bryder reglerne for skiltning. Derfor har de fremlagt et nyt forslag til, hvordan butikken kan udsmykkes. Men det nye forslag kræver stadig dispensation fra reglerne – og det har de ikke fået af politikerne.

Arkivfoto.

Ny drabssag

En 67-årig mand er blevet dræbt af knivstik på kanten af Kongelunden.

Første kvartal bød på mere trafik på Øresundsbron.

Stigende pendling over Øresundsbron

Pendling over Øresundsbron har taget et markant spring fremad i årets første kvartal, med en stigning i daglige passagerer og en solid forbedring i økonomiske resultater for Øresundsbro Konsortiet.

Den royale gæst prøver kreativ kode i praksis.

Ny DMJX-bygning indviet med kongeligt besøg

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) markerede onsdag åbningen af deres nye uddannelsesbygning i Ørestad Nord i København. Begivenheden blev æret med deltagelse af Kong Frederik, der holdt en tale og tog en tur gennem de nye lokaler sammen med skolens ledelse.

Til på tirsdag kan man søge om støtte til skolestart.

Skolestarthjælp fra Dansk Folkehjælp

Skolestartshjælp kan i år søges til på tirsdag den 30. april. Over en femårig periode har EDC Poul Erik Bech Fonden valgt at donere 6 mio. kr. til Dansk Folkehjælps projekt Skolestartshjælp. Projektet har til formål at gøre en forskel for børn fra økonomisk udfordrede børnefamilier, ved at give dem en god start på deres uddannelsesforløb.

Eleverne på Ørestads Gymnasium fremviser diplomet dra Red Barnet. Foto: Ørestad Gymnasium.

Kagesalg for en god sag

Elevudvalgene på Ørestad Gymnasium får som regel lov til at indfri deres ønsker og prøve ting af, hvis de får en god idé. Det førte til, at en gruppe elever fra gymnasiets kulturudvalg, på kun to spisepauser, samlede over 6.000 kr. ind til Red Barnet. Pengene tjente de på at sælge kage.