Dragørs nye demokratiske udvalg på plads – minus én

Dragør har fået et nyt demokratisk udvalg – det såkaldte Demokratiudvalg. Det besluttede kommunalbestyrelsen på deres møde torsdag den 30. august. Men det endte med én tom stol i borgerrepræsentationen i det nye udvalg.

Den 24. maj 2018 vedtog kommunalbestyrelsen, at denne ville godkende valget af op til 10 borgerrepræsenter til det nye §17,4 temaudvalget for demokrati. Efter annoncering i diverse medier, efter kandidater blandt Dragørs borgere, har administrationen i Dragør modtaget 21 ansøgninger fra borgere som ønskede deltagelse i temaudvalget.

Den 22. august 2018 mødtes de 5 politiske medlemmer af udvalget, Helle Barth (formand), Peter Læssøe, Morten Dreyer, Katrine Tholstrup og Lisbeth Dam Larsen som i enighed har håndplukket 10 borgerrepræsentanter til deltagelse i det nye Demokratiudvalget.

Helle Barth (V) formand i det nye Demokratiudvalg barberede torsdag borgerrepræsentanterne ned fra 10 til 9. (Billede fra Kommune Tv)

De 10 borgerrepræsentanter blev imidlertid barberet ned til 9, da den ene kandidat Michelle Sandberg, kort forinden mødet i går, meddelte at hun trak sit kandidatur. I pausen under kommunalbestyrelsesmødet besluttede de 5 politiske medlemmer, at barbere udvalget ned fra 10 til 9 borgerrepræsentanter.

  • Christian Christensen
  • Michelle Sandberg (har trukket sit kandidatur)
  • Henrik Ankersen
  • Pia Johansen
  • Jan Madsen
  • Henning Jans
  • Søren Houen Schmidt
  • Hanne Witschas
  • Pia Voel
  • Anne Søegaard

Kenneth Gøtterup (C) kommenterede sagen med henvisning til om man ikke kunne stille den ledige stol til rådighed for én af de 11 fravalgte kandidater som havde meldt sig; “Er der nogen i overskud som kunne have et ønske om at være med”, spurgte Gøtterup.

Kenneth Gøtterup (C). (Billede fra Kommune Tv)

Formanden Helle Barth svarede at de 5 politiske medlemmer var enige om at fortsætte med de 9 og dermed reducere borgerrepræsentanterne med 1.

Vi forsøger at få en kommentar fra Helle Barth (V) om hvorfor man politisk ikke ønsker at overlade den 10. plads til én af de øvrige ansøgere.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »