Borgmesteren buhet ud under budgetdemo foran rådhuset

Torsdag aften var flere hundrede borgere samlet til demonstration foran rådhuset i Dragør og det var ikke roser der blev delt ud til borgmesterens spareprogram og vandparksprojekt.

Foto: DragoerNyheder.dk

Borgerne protesterer mod kommunens spareplaner på børneområdet og i særdeleshed mod det stort anlagte vandparksprojekt CWWP på Kirkevej. Borgerne er rasende over lukninger af børneinstitutioner som de mener sker på bekostning af et uønsket og unødvendigt vandparks udviklingsprojekt som koster kommunen 3,5 millioner kroner.

Demobørn i første række til borgmesteren. Der var både smil men også alvor og budskaber fra de små. Foto: DragørNyheder.dk

Borgmesteren blev praktisk talt buhet ud af Dragørs lokale rådhusplads efter en ordentlig omgang fransk vask og strygning fra blandt andre Mia Tang fra Søvang som tordnede over politikernes prioriteringer.

Mia Tang og borgmester Eik Dahl Bidstrup i mikrofondyst på Rådhudspladsen i Dragør torsdag aften. Foto: DragørNyheder.dk

– Held og lykke med at blive genvalgt. Jeg syntes du pisser på rigtig mange borgere for at få noget igennem, sagde Mia Tang afslutningsvis til borgmesteren.

Mia Tang var gal, rigtig gal. Hun forstår ikke prioriteringen med et prestigeprojekt på bekostning af borgernes basale behov. Et prestigeprojekt som går ud over de små mennesker. Timingen er ganske enkelt ikke rigtig, sagde Mia Tang.

Foto: DragørNyheder.dk

Borgmester Eik Dahl Bidstrup forsvarede politikernes og hans egen prioritering med, at vandparksprojektet kun udgør en promille af det samlede budget og fastholder, at det langsigtet vil være en gevinst for Dragør med et højkvalificeret sportsanlæg som mange fonde vil være med til at financiere. med mange forskellige aktiviteter til specielt Dragørs unge borgere. Det bliver en gevinst for Dragør i fremtiden, sagde Eik Dahl Bidstrup.

– Det er en absurd idé det her. Der er ingen fonde som vil være med til at støtte sådan noget som det her, når der er så stor folkelig modstand som vi ser her, siger Morten Rinder Stengaard.

Foto fra TV2 Lorry

– Man kunne starte med at bruge pengene på de skoler og institutioner man har inden man begynder at bruge penge på et vandland. Man kunne fx bruge pengene på et ventilationsanlæg på Dragør skole – et projekt man har udsat til 2020 fordi man hellere vil bruge pengene på et vandland, siger Morten Rinder Stengaard.

Oppositionspartierne Liste T og Konservative har til sidste dråbe forsøgt at presse forligspartierne bag budgetforliget AOV til, at lægge det på hylden og tage en ny runde med sigte på, at få et nyt og bredt budgetforlig – vel at mærke uden et vandparksanlæg. Men som i de øvrige kampe ender resultatet 3-2 i favør AOV og dermed får T og C ikke sat deres aftryk på det kommende budgetforlig.

Torsdag aften blev budgetforliget endeligt godkendt i kommunalbestyrelsen med AOV´s 8 stemmer mod oppositionens 7 stemmer.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?