Mia Tang træder ind på den politiske scene for Konservative

Søvangborgeren Mia Tang som mange lokale har stiftet bekendtskab med som ihærdig aktivist i forbindelse med Dragør Kommunes spareplaner og ikke mindst som indædt modstander af vandparken CWWP i Dragør, har netop meddelt at hun træder ind på den landspolitiske scene for det Konservative Folkeparti.

Foto: www.miatang.dk

Til trods for at Mia Tang bor i Søvang stiller hun op i Brønderslev-kredsen i Nordjylland. Samme kreds som en anden Dragørborger, Lene Espersen, tidligere var valgt i. Mia Tang har tidligere boet i Nordjylland, så da hun skulle vælge kreds var der ingen tvivl, skriver hun i sin meddelelse på Facebook i dag;

Om Mia Tang: (fra www.miatang.dk)

Min baggrund

Jeg stammer oprindeligt fra Århus, hvor jeg voksede op alene med min mor. Hun er gammel 68’er, og de gode værdier om peace, love and harmoni har jeg altid båret med mig. Politisk har jeg dog bevæget mig i en noget andet retning end den langhårede socialisme, så det er nogle friske politiske diskussioner, vi har i mit barndomshjem.

Livet igennem har jeg altid været meget videbegærlig. Efter gymnasiet blev jeg cand. mag. i dansk og italiensk og rejste derefter til England for at videreuddanne mig til radio- og tv-journalist. Jeg har senere også uddannet mig i strategisk kommunikation og psykoterapi, men det har altid været journalistikken, der var omdrejningspunktet.

Jeg er i dag 46 år og gift med Klaus. Vi bor i Dragør med vores to sønner, og er begge udprægede familiemennesker. Vi er også begge karrieremennesker, som altid har støttet hinanden i travle perioder.

Min karriere

Apropos travle perioder blev jeg efter sidste folketingsvalg i 2015 Inger Støjbergs pressechef. At håndtere flygtningekrisen og de deraf følgende mange, mange sager var både spændende og meget hektisk med lange arbejdsdage, så efter nogle gode år i Udlændinge- og Integrationsministeriet valgte jeg i år at søge nye græsgange. Nu arbejder jeg som seniorkonsulent i et PR- og kommunikationsbureau og har samtidig valgt at blive politisk aktiv.

Med ind i det politiske arbejde bringer jeg 15 års journalistisk erfaring, hvor jeg blandt andet har arbejdet to år på TV2 Nord og senere fem år som TV2-regionernes Christiansborg-redaktør, hvor min opgave var at holde øje med alt, som havde regional betydning. Det har givet mig en stor indsigt i nordjyske forhold og i indenrigspolitiske forhold i det hele taget.

Før ministeriet var jeg i tre år pressechef i Roskilde Kommune, som er Sjællands næststørste kommune, så jeg har en bred erfaring med både de lokale og de landsdækkende politiske udfordringer.

Afsættet for det hele er min baggrund som journalist, hvor jeg primært har beskæftiget mig med nyhedsformidling, men jeg har også lavet mange længerevarende programmer om for eksempel arbejdsmarkedsstof, energi og miljø. Jeg blev journalist for at fortælle den gode historie. Det har jeg brugt 20 år på at gøre fra mange forskellige vinkler, og politik har altid været min hovedinteresse. Nu vil jeg gerne bruge min mangeårige erfaring ved selv at gå ind i politik, fordi jeg gerne selv vil gøre en forskel og tage ansvar.

Min fritid

Mine to drenge på 8 og 10 år har krudt i… den nedre del af ryggen, så det giver sig selv, at der altid er gang i et eller andet. Vi bor tæt på både skov og strand, som vi nyder at bruge, og har et stort socialt netværk, men vi elsker også spontant at pakke bilen og tage på smuttur, hvor det bare er os fire, det handler om. Det kan være svært at nå det hele med et krævende job, men jeg nyder meget, når det også lykkes at få sejlet en tur i vores gamle båd, at opleve noget kulturelt eller at lave noget kreativt.

Foto: www.miatang.dk

Derudover har jeg blandt andet været medlem af Rotary, siddet i Publicistklubbens repræsentantskab, været aktiv i mine børns institutioner og er aktuelt involveret i flere lokale initiativer.

 

Seneste artikler

Gymnasieelever til kinesisk efterårsfest

På Ørestad Gymnasium kan eleverne vælge kinesisk som valgfag. Det er atypisk at kunne studere kinesisk allerede i 1.g. Men gymnasiets elever er ikke i tvivl; kinesisk er et spændende fag, der åbner mange døre. I september var kinesiskelever fra 1.g til efterårsfestival i Kinesisk Kulturcenter, hvor de fik anledning til at prøve deres kundskaber af i praksis.

 
 

Fik du læst?