Vi har modtaget:

Debatindlæg: Tak for svar vedrørende turisme

Vi har modtaget: Jeg har fået rigtig mange tilbagemeldinger på mit indlæg om turisme i Dragør, som blev bragt i DragørNyheder.dk den 4. juli. På mange forskellige måder har over 300 har reageret. Så alt i alt er min mission lykkes – nemlig at få skabt en debat om turisme i Dragør.

Søren Hvalsø, Dragør Foto: DragørNyheder.dk

Indlæg af Søren Hvalsø, Dragør

Det glæder mig specielt, at tilbagemeldingerne har været sobre og konkrete. Jeg tror nemlig, at der er mange som mig, der kvier sig ved at rejse en debat, da det ofte ender i mudderkastning, personlige angreb og udsagn som ikke er relevante for den konkrete sag. Jeg mener, det er vigtigt, når vi kommunikerer om forskellige ting i vores fælles by, at vi accepterer hinandens holdninger, selvom vi måtte være uenige. Det bør jo være vores forskelligheder som er vores fælles styrke.

Jeg har fået nogle svar som jeg føler bør uddybes. Selvfølgelig skal vi ikke spænde ben for de mennesker og familier, som besøger vores by om eftermiddagen eller i weekenden for at købe en is og gå en tur. Det er jo ikke alle forundt at bo i en så dejlig by som vores. Disse mennesker betragter jeg ikke som turister, og de bør naturligvis fortsat bydes velkommen.

UNESCO-projektet

Selvfølge vil det være en stor cadeau til vores by at blive optaget på denne liste. Der er nogle ildsjæle, der har gjort et stort stykke arbejde, hvilket jeg har stor respekt for. Men som sagt forudsætter det, at vi styrer denne turisme, så vi ikke bliver løbet over ende, som vi har set det i mange byer.

Til politikerne

Jeg syntes, der er skabt et tilstrækkeligt grundlag til, at vi kan tillade os at forvente at vores politikere nu kommer med en plan for, hvorledes de vil sikre, at vores by ikke bliver splittet ad af turisme. Efter min mening skal I stille jer følgende spørgsmål;

  • Hvor mange turister kan vi absorbere?
  • Hvilken turisme vil vi have?
  • Hvorledes regulerer vi den?
  • Hvordan undgår vi ligegyldig og overfladisk turisme?
  • Så hvornår kan borgerne forvente en plan fra politisk side, som de kan præsentere for borgerne, tidsnok til, at vi kan have en konkret handlingsplan inden den næste sæson?

Jeg ved godt, at det ikke er simpelt at løse dette problem. Men forudsætningen for at nå nogle mål, er at man har en plan, der viser vejen til at nå målet, og det er den opgave vores politikere bør komme med.

Venlig hilsen
Søren Hvalsø

Læs også: Debatindlæg – Turisme i Dragør

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?