Naturfødselsdag på Kongelundsfortet

I dag fejres fødselsdag på Kongelundsfortet. Ikke en almindelig fødselsdag, men en fejring for det seje hold med Naturtræning som har været igang i et helt år nu. Og det sejeste af det hele – de har ikke aflyst én eneste gang!!

Privatfoto

Det er altså ret godt gået, både af holdet og af deres seje træner Marianne Valentin. Det skriver projektleder på Kongelundsfortet, Morten Christensen i en meddelelse til DragørNyheder i anledning af den “naturlige” fødselsdag.

Uanset vind og vejr har holdet givet den gas med varieret træning – der bruges både bold, sjippetove og cykelslanger, der laves barretræning ved rækværket, balancetræning, stationstræning og SmartTræning og et par dansetrin sniger sig også ind af og til.

Privatfoto

Netop variationen i træningen, er noget af det som Instruktør Marianne Valentin lægger allermest vægt på. På denne måde får man trænet både krop og hoved og giver alle deltagere mulighed for at være med på deres eget niveau. Der er aldrig to træninger der er ens!

Naturtrænerne er startet op i forbindelse med det store samarbejdsprojekt mellem Dragør Kommune og DGI Storkøbenhavn, som arbejder på at sætte Kongelundsfortet og dets historie endnu mere på det danske landkort og samtidig gøre fortet til et stærkt og aktivt støttepunkt for Naturpark Amager.

”Et af de vigtigste mål for projektet er at skabe stærke aktive fællesskaber i naturen.  Vi er derfor utrolig glade og stolte af det fællesskab og engagement som på blot et år er blevet skabt hos Naturtræningsholdet. Det er en stor cadeau til holdets træner Marianne Valentin at det er lykkedes så flot!”, udtaler projektleder på Kongelundsfortet, Morten Christensen.

Holdet træner hver onsdag fra 17.00-18.00 og hver søndag fra 10.00-11.00 – og som træner Marianne Valentin siger så ”er der altid plads til flere! Aldersmæssigt spænder gruppen helt fra 47 op i 70’erne – så der er også plads til alle aldre.

Holdets fokus er primært på aldersgruppen 55+, men er man yngre end dette og har lyst til at deltage er man også meget velkommen!”

Privatfoto

Skulle du have lyst til deltage på Naturtrænings-holdet, så er det blot at møde op til en af træningerne på Kongelundsfortet. Vil du vide mere kan du kontakte Kongelundsfortet Outdoorcenter på info@kongelundsfortet.dk eller via Facebook.

Seneste artikler

 

Fik du læst?