17-årig sikrer Dragør Boldklub femte sejr på stribe

”Pyha, de sidste minutter var godt nok lange!”. Sådan udbrød Dragør Boldklubs (DB) cheftræner Henrik Gundersen i sekunderne efter slutfløjtet i lørdagens topkamp i Serie 1, hvor hans hold netop havde besejret rækkens nr.2, Viktoria BK.

Målscorer og matchvinder 17-årige Mathias Rahbek med en sikker fod på bolden. Foto: DragørNyheder.dk

Af Henrik Hvillum

For femte gang af fem mulige i denne sæson gik hans spillere fra banen med en sejr, men det holdt virkelig hårdt. Gæsterne var lige som DB ubesejrede inden dagens dyst, og der var ingen tvivl blandt de mange fremmødte i solskinnet over opvisningsbanen, at dette ville blive en sværere kamp end de hidtidige fire i år.

Gæsterne kom da også bedst fra start med et nærgående hovedstød allerede efter fire minutter, men herefter blev der stort set lukket af for Viktoria-chancer i første halvleg. Efter ni minutter kunne Johnni Rosenquist endda have bragt DB foran på et flot hovedstød.

Foto: DragørNyheder.dk

Herefter var der dømt ”stratego” i resten af halvlegen, hvor begge hold stod godt organiseret i forsvaret og kæmpede om overherredømmet på midtbanen. Mod slutningen var det dog tæt på, at Viktoria kom foran på et elegant lob, som dog endte lige ved siden af Mads Glæsners mål.

Uafgjort ved pausen var absolut retvisende for kampens forløb, for det var i den grad to jævnbyrdige hold, der mødte hinanden.

Afgørelsen faldt i anden halvleg

Hjemmeholdet kom fint ud til anden halvleg, hvor der blev spillet hurtigere, og hvor man begyndte at udnytte kanterne bedre. Det gode spil udmøntede sig dog ikke i de store chancer, og da Jamie Carter blev præsenteret for et gult kort for en hård tackling. Det giver som bekendt 10 minutters udvisning, som DB-spillerne dog klarede flot, uden at modstanderen kom frem til chancer overhovedet.

Kampens afgørende øjeblik indtraf efter ca. 70 minutters spil, da Frederik Aarup Frost kom til baglinjen og fandt den blot 17-årige Mathias Rahbek, som fra kort afstand kunne score sit andet sæsonmål og bringe DB på 1-0.

Foto: DragørNyheder.dk

Med undtagelse af en dobbeltchance ca. ti minutter senere, hvor målmand Mads Glæsner viste høj klasse med en flot parade, var det overraskende nok småt med chancer til Viktoria. Faktisk kunne Oliver Toft med en flot flugter have afgjort kampen, men DB holdt hele vejen hjem, trods savnet at den langtidsskadede topscorer Frederik Glendorf, som har brækket foden.

Cheftræner: ”Det var en meget lige kamp”

”Vi mødte et af rækkens allerbedste hold, de er godt organiseret, de spiller bolden godt rundt, de har nogle profiler, så faktisk minder de på mange måder om os selv, også i den måde de bygger spillet op på, så derfor er det altid nogle sindssygt lige kampe vi spiller mod dem”, roste DB’s cheftræner Henrik Gundersen dagens modstander.

Som sagt og som ventet blev det en meget lige fodboldkamp, og ifølge Henrik Gundersen var det måske det faktum, at Viktoria havde spillet pokalkamp mod superligaklubben SønderjyskE (som de tabte 0-5), som var den lillebitte forskel på de to hold denne lørdag eftermiddag.

En lettet og tilfreds cheftræner Henrik Gundersen. Foto: DragørNyheder.dk

”Man kunne godt se, at de havde et par spillere, som blev trætte. Måske havde det været endnu mere lige, hvis de ikke havde spillet den kamp i torsdags? De kunne godt have presset os noget mere, men vi var også dygtige til at holde dem væk fra alt for mange målchancer”, analyserede træneren, som afslutningsvis uddelte store roser til den blot 17-årige matchvinder, Mathias Rahbek.

Dagens 17-årige matchvinder Mathias Rahbek. Foto: DragørNyheder.dk

”Han lavede en begynderfejl mod Fix, men kom tilbage og sparkede den i kassen, og det gjorde han også i dag. Det siger lidt om styrken i vores trup, at så ung en spiller kan være kampafgørende”, jublede Henrik Gundersen, hvis hold altså nu har vundet fem ud af fem mulige kampe og naturligvis topper tabellen.

Næste kamp er ude mod Østerbro IF, mens næste hjemmekamp i Dragør er lørdag d.21/9 kl.13, hvor modstanderen er Hellas.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »