Dragør Boldklub bobler af talent

Det har længe været en kendt sag, at Dragør Boldklub (DB) har en ungdomsafdeling, som bobler af talent. Og her er beviset! I øjeblikket løber der syv spændende talenter rundt, som med lige dele talent, hårdt arbejde, dygtighed og måske en anelse held, kan få en flot fodboldkarriere. De spiller på højeste nationale niveau, og de er alle født mellem 2003 og 2007, så måske venter gennembruddet lige rundt om hjørnet?

FC Nordsjælland U13 spiller Jes Palsmark. Privatfoto

Af Henrik Hvillum

I dag og de kommende dage præsenterer DragørNyheder.dk de syv drenge, set gennem DB’s ungdomsformand Søren Karlsens briller. Han har kendt dem alle siden de var små, og han følger dem stadig tæt i deres nye klubber:

Jes Palsmark, årgang 2007

Jes spiller nu i FC Nordsjælland U13, hvilket vil sige årgang 2007. I DB spillede han på årgangen ”over”, altså ’06. Han er en vidunderlig spiller, som er dygtig med begge ben. Han driver bolden frem, har en fremragende spilintelligens, og så er han teknisk stærk. Det betyder, at han kan sætte sin direkte modstander af, specielt i en-mod-en-situationer. En ”10’er”, som foretrækker at spille centralt, men han kan også sættes ud på kanten, hvis træneren beslutter sig for det. Han skiftede til FC Nordsjælland allerede i sommeren 2017, da han var 10 år.

f.v. Jes Palsmark, Malthe Heyde og Sejad Ismaili. Privatfoto

Malthe Heyde

Central midtbanespiller, som også spiller i FC Nordsjælland. Han er netop kåret som ”turneringens bedste spiller” ved en international turnering i Finland. Malthes far Jesper Heyde blev dansk mester med Herfølge i år 2000, og sønnike er sin far op ad dage: Dygtig med bolden, men han går bestemt heller ikke ad vejen for en hård tackling, han er ikke bange for at få knubs, og han er helt sikkert ikke sjov at spille imod. Samtidig kan han trække sit hold op, hvis det går mindre godt. Han er ”6’er”, samtidig spiller han sammen med Jes Palsmark på årgang 2007.

Sejad Ismaili

Sejad er en historie for sig selv. Han kom til DB som 9-årig, fordi Røde Kors Flygtningecenter ringede og spurgte, om han måtte spille med, sammen med en kammerat. Vi kunne se med det samme, at han var god. Lige som mange af de andre talenter har han også spillet med årgangen over. Sejad er født i 2005, men har spillet med årgang 2004 for at blive udfordret så meget som muligt. Han er en supertekniker, han har et godt blik for spillet, og et helt vildt ”drev”.

Jeg tænker altid på Andrés Iniesta, når jeg ser Sejad, som måske er lidt mere offensiv end spanieren, fordi han foretrækker at spille ”8’er”. Hans store styrke er hans tyngdepunkt, som er så lavt, så han kan undvige de store drenge, som forsøger at tackle ham i kampene.

Ungdomsformand i Dragør Boldklub, Søren Karlsen. Foto: DragørNyheder.dk

Mandag aften spiller Sejad Ismaili for A27 på Ballerup Stadion mod U15 future-landsholdet, bestående af andre unge talenter, som Dansk Boldspil Union gerne vil se nærmere an.

Mød de øvrige talenter her på DragørNyheder.dk i de kommende dage.

Faktaboks:

De forskellige positioner på en fodboldbane har numre, som passer til startnumrene 1-11, som man brugte før i tiden. F.eks. er målmanden nr. 1. I denne artikel og generelt bruges numrene oftest om de centrale midtbanepositioner: ”6’eren” er den defensive midtbanespiller, som ligger foran forsvaret, ”8’eren” er den centrale midtbanespiller, mens ”10’eren” er den offensive og ofte kreative midtbanespiller, som styrer spillet bag ved én eller to angribere.

A27: Overbygningssamarbejdet mellem Dragør Boldklub, Kastrup Boldklub og AB Tårnby på ungdomsniveau fra U12-U17. Læs mere her: https://a27.dk/

Seneste artikler

 

Fik du læst?