Dragør Boldklub bobler af talent – tredje del

Det har længe været en kendt sag, at Dragør Boldklub (DB) har en ungdomsafdeling, som bobler af talent. Og her er beviset! I øjeblikket løber der syv spændende talenter rundt, som med lige dele talent, hårdt arbejde, dygtighed og måske en anelse held, kan få en flot fodboldkarriere. De spiller på højeste nationale niveau, og de er alle født mellem 2003 og 2007, så måske venter gennembruddet lige rundt om hjørnet?

Bertram Kvist i DBU´s landholdstrøje og Pelle Søgaard (t.h.) i A27 trøje.

Af Henrik Hvillum

Her følger de sidste to spillere, som vi stiller skarpt på gennem DB’s ungdomsformand Søren Karlsens briller. Han har kendt dem alle siden de var små, og han følger dem stadig tæt i deres nye klubber:

Pelle Søgaard

Pelle er årgang 2007, og allerede nu i DBU’s søgelys. Han træner med på forbundets talentcenter, hvor man allerede fra U13 ser spillerne an, en årgang ad gangen. Han er en klassisk ”10’er”, som har et super-blik for spillet, og en blændende teknik, samtidig med, at han sparker godt til bolden.

I modsætning til de øvrige er han venstrebenet. Ligesom Sejad Ismaili er han stadig officielt medlem af DB, men har siden i sommer spillet kampe og trænet på A27´s U13-hold.

 

Bertram Kvist

Bertram er en offensiv midtbanespiller, en ”10’er”, som spiller i Brøndby, som han skiftede til sidste sommer fra DB’s årgang 04. Ligesom mange af de andre drenge har han i lang tid spillet en årgang ”op”, så egentlig er han 05’er. Han er virkelig vokset med opgaven, ligesom han rent fysisk er blevet en stor dreng.

I Brøndby spiller han allerede med på U17-holdet. Så sent som i weekenden blev han skiftet ind og scorede to mål, hvilket må siges at være ganske godt klaret af en de facto-U15 spiller. Umiddelbart ser han ikke så hurtig ud, men ofte sætter han 4-5 mand af, hvorefter han spiller en medspiller fri til scoring. Og det sker ikke nødvendigvis kun én gang pr. kamp…

Mentalt er Bertram rigtig stærk, og desuden har en positiv attitude, så det ser ud som om han synes han er den bedste, uanset på hvilket niveau han spiller. Lige nu er han en del af DBU’s talentcenter Øst med gode chancer for at spille sig i truppen på det kommende U16 landshold.

Faktaboks:

De forskellige positioner på en fodboldbane har numre, som passer til startnumrene 1-11, som man brugte før i tiden. F.eks. er målmanden nr.1. I denne artikel og generelt bruges numrene oftest om de centrale midtbanepositioner: ”6’eren” er den defensive midtbanespiller, som ligger foran forsvaret, ”8’eren” er den centrale midtbanespiller, mens ”10’eren” er den offensive og ofte kreative midtbanespiller, som styrer spillet bag ved én eller to angribere.

A27: Overbygningssamarbejdet mellem Dragør Boldklub, Kastrup Boldklub og AB Tårnby på ungdomsniveau fra U12-U17. Læs mere her: https://a27.dk/

Seneste artikler

 

Fik du læst?