Efter kollektivt kollaps: Første nederlag til DB

Efter sæsonens første 10 kampe havde Dragør Boldklub (DB) endnu ikke tabt en kamp i Serie 1, pulje 2 under DBU København. Men lørdag tabte man så 0-1 hjemme til IF Føroyar, og dermed blev den gode stime stoppet efter en jammerlig fodboldkamp på opvisningsbanen.  Her var der ellers stort fremmøde,  blandt andet fra fangrupperingen ”De Vilde Gæs”, som støttede deres helte efter bedste evne.

Sæsonens første nederlag kom lørdag på eget græstæppe og trods stor opbakning på lægterne. Foto: DragørNyheder.dk

Lige lidt hjalp det dog, for selv om hjemmeholdet styrede spillet, havde man ualmindelig svært ved at skabe målchancer. Frederik Frost var tættest på med et skud fra distancen, da der var spillet 25 minutter, men bolden strøg lige ved siden af stolpen.

Lige ved og tæt på, men i netmaskerne kom bolden aldrig for DB. Foto: DragørNyheder.dk

Gæsterne pressede på mod slutningen af første halvleg, hvor DB’s ellers så sikre forsvar pludselig så meget nervøst ud.  Dommer Martin Spang Hansen blæste dog til pause, og hvis det skulle gå som det plejer, ville spillerne i  de gule trøjer sætte tingene på plads i anden halvleg. Troede man…

Men det skete ikke, faktisk tværtimod.  For chance-frekvensen blev om muligt endnu lavere efter sidebyttet, da DB måtte kæmpe mod både en strid modvind og en dygtig. Så ud over, at de ikke kunne kyse de brave færinger, som stod godt organiseret og blot kunne reagere i ro og mag på hjemmeholdets boldbesiddelse, kunne man heller ikke skabe målchancer.  Der blev nemlig aldrig tale om et regulært pres på modstanderens mål.

Foto: DragørNyheder.dk

Som så ofte før i fodbold, når det ene hold har forventningerne på sig og alle regner med, at man vinder kampen, så løber det andet hold ned og scorer et tilfældigt mål. Det var da også præcis hvad der skete, da de blåklædte spillere fra IF Føroyar fik bolden ind bag en ellers næsten arbejdsløs Morten Cramer i DB’s mål. Uopmærksomheden efter et hjørnespark blev dyr, for der var hverken kræfter, evner eller vilje til at forsøge at komme tilbage i den korte tid, der var tilbage af kampen.

Trods den store opbakning fra De “genopståede” Vilde Gæs lykkedes det ikke for DB i dagens kamp. Foto: DragørNyheder.dk

Rasende cheftræner

Træner Henrik Gundersen plejer at kunne se det positive i enhver fodboldkamp, også selv om hans hold har tabt. I de knap tre minutter, DragørNyheder talte med ham efter mødet med IF Føroyar, kom der dog ikke et eneste positivt ord ud af hans mund:

”Alle fodboldhold taber jo på et eller andet tidspunkt, men at det så skal være mod nummer 11 i rækken, som endda er ramt af, at halvdelen af holdet er til bryllup på Færøerne (!), det er skidt, mildt sagt. Vi har trænet dårligt de seneste 14 dage, og det var langt fra godt nok i dag, selv om vi stadig fører rækken”, rasede cheftræneren bagefter.

Det var med alvorlig mine at cheftræner Henrik Gundersen (tv) fik en snak med DragørNyheders journalist Henrik Hvillum efter kampen. Foto: DragørNyheder.dk

Inden vinterpausen i Serie 1 venter der nu DB to udekampe mod henholdsvis Sundby og Jægersborg.

Læs også: ”De Vilde Gæs” genopstår!

Seneste artikler

 

Fik du læst?