På med skoene og løb med

Løb virker livsforlængende – også selvom du ikke løber ret meget, viser en ny undersøgelse. Bevæger du dig rundt i Dragør en lørdag eller søndag formiddag, skal du gøre dig umage for ikke at møde en løber. Ønsker du selskab på turen, eller har du brug for at presse dig selv lidt mere, har vi flere løbeklubber. Her introducerer DragørNyheder dig for tre forskellige typer, som tilmed er gratis.

Dragør Gazellerne klar til søndagens tur.

Af Pia Melander Guilbert

Alt tæller…
Hvor meget og hvor hurtigt skal man løbe for at få en sundhedseffekt? Det har forskere diskuteret i årevis. En ny undersøgelse offentliggjort i British Journal of Sports Medicine viser, at enhver løbemængde er bedre end ikke at løbe. Omvendt vil større løbemængder ikke nødvendigvis føre til, at man lever længere. Forskerne har set nærmere på 14 tidligere studier, som i alt har fulgt flere end 230.000 personer – blandt andet i Danmark – over perioder på mellem fem-et-halvt og 35 år. Løberne blev delt op i tre grupper for at undersøge, om meget aktive løbere har mindre risiko for at dø tidligt end lidt aktive løbere. Det er ikke umiddelbart tilfældet, konkluderes det.

Dragør Gazellerne
I Dragør er der mange gode løberuter, ned langs vandet eller ud mod Søvang for eksempel. Vi har også en del private løbeklubber, som det er muligt at blive medlem af, hvis du gerne vil presse dig selv lidt mere eller bare trænger til selskab på turen af. Og så er det gratis. En af dem er Dragør Gazellerne, som blev stiftet af Kenneth Bloch i 2018.

– På den første tur var vi 4 løbere, fortæller han. I dag er der tæt på 100 medlemmer af Gazellernes Facebookgruppe. Lidt over 30 af dem har også været med ude at løbe.

– Vi er seks, når vi er færrest og op til 20, når vi er flest, konstaterer Kennet Bloch.

Gazellerne løber cirka otte til 14 kilometer pr gang i et tempo på seks minutter pr kilometer. Kennet Boch skriver en mail ud om fredagen om længden på ruten, og så løber man søndag. Efter turen er der kaffe, vand og gruppefoto.

Gazellerne slutter hver søndag løbeturen med et gruppefoto

Dragør Runners
En anden løbeklub er Dragør Runners, som har 31 medlemmer i deres Facebook gruppe. DragørRunners er for løbere på alle niveauer. Udgangspunktet er Dragør og omegn. Der er plads til at aftale løb på kryds og tværs. Gruppen er også en mulighed for at dele sin erfaring med andre løbere.

Dragør løber med Proworkout
Og så er der Martin Lønstrup, som er gået sammen med træningscentret PRO workout om at lave et gratis løbehold, fordi han gerne vil gøre Dragør til en by der løber. Et godt begynderløbehold, hvor der gives råd om sko, løbestil og beklædning, Mødestedet er Proworkout, hver onsdag kl 19-20. Du får også coretræning og lavet intervalløb. Der er også børnehold og en månedlig weekendtur på vej.

Fakta
Sundhedsstyrelsens anbefalinger for fysisk aktivitet lægger sig op ad FNs sundhedsorganisation WHOs anbefalinger: 150 minutters fysisk aktivitet om ugen ved moderat intensitet eller 75 minutter ved høj intensitet. 29 procent af danskerne lever ikke op til den anbefaling, skriver Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.
Én af hovedforskerne bag en ny undersøgelse, Zeljko Pedisic, fra Victoria University i Australien mener, at de nye forskningsresultater (omtalt først i artiklen) indikerer, at det kan være tilstrækkeligt at røre sig mindre end WHOs anbefalinger – i hvert fald, hvis hovedformålet med at dyrke motion er at leve længere.
Kilde: Berlingske Tidende

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?