Cheftræner: Vi ligger nummer et, men…

Med ni sejre og blot to nederlag til Dragør Boldklub (DB) i de første 13 kampe, burde det være en overlykkelig træner Henrik Gundersen, som så tilbage på første halvdel af sæsonen 2019/20 i Serie 1. Sådan forholder det sig dog ikke helt for den ambitiøse mand, der har som erklæret mål at føre klubben så langt op i rækkerne som muligt.

DB’s cheftræner Henrik Gundersen. har ikke været helt tilfreds med spillet i efteråret, men han kan trods alt smile af en førsteplads i tabellen Foto: DragørNyheder.dk

”Det er selvfølgelig fint, at vi ligger nummer et, men vi har været ramt af usandsynlig mange skader blandt spillere, som skulle have været i startopstillingen. Det har gjort, at vi har fået prøvet hele truppen af, inklusive et par andetholdsspillere. Det har dog fungeret godt langt henad vejen alligevel”, siger Henrik Gundersen.

De mange skader og cheftrænerens generelle filosofi, som indebærer, at unge spillere skal have chancen og prøves af, hvis de er gode nok, har også betydet, at nye navne har funklet. Ikke mindst Mathias Rahbek, som har været blandt de helt store profiler i efteråret trods sine blot 17 år.

Mathias Rahbek har trods sine 17 år været blandt de helt store profiler for DB i efteråret. Foto: DragørNyheder.dk

”Han er jo af egen avl, for eksmpel har han spillet A27 (talentsamarbejdet mellem Dragør, AB Tårnby og Kastrup Boldklub – red.), så han er meget ung, men han har vist sig at være klar til at spille seniorfodbold alligevel. Jeg havde en idé om, at jeg skulle bruge tid på at arbejde med ham, men grundet de mange skader fik han chancen, og den greb han”, lyder det anerkendende fra Henrik Gundersen.

Der skal satses på egne talenter

Og netop rekrutteringen blandt egne talenter bliver fremgangsmåden, når og hvis DB skal have succes i fremtiden. Økonomien er ikke til at hente færdigudviklede spillere med erfaring udefra, så derfor skal kvaliteten være i orden blandt de talenter, som man bruger fra egne rækker. I øjeblikket er det derfor et DB-hold med en meget lav gennemsnitsalder, og mange spillere fra årgangene 1997 og 98, som spiller kampene.

Når man har med unge spillere at gøre, giver det ofte spillemæssige udsving, hvilket man har kunnet mærke på præstationerne i efterårets kampe, og det er her, der er plads til forbedring, ifølge Henrik Gundersen:

”Vi har måttet gå på kompromis, og ikke altid spillet den type fodbold vi gerne ville. Det har været fint med resultaterne, men det er ikke sådan jeg analyserer fodbold. Jeg vil hellere have, at vi holder planen og taktikken: Spillede vi, som vi havde snakket om? Og det synes jeg ikke altid vi har gjort, i forhold til den måde jeg gerne vil spille fodbold på. Jeg har ikke altid været imponeret over vores spil, men jeg har ofte været imponeret over vores indstilling”, analyserer han.

Uagtet det ujævne spil er det dog DB, som topper rækken efter præcis halvdelen af kampene. Det er også en kvalitet at kunne vinde, selv om man ikke spiller op til sit bedste hver gang.

”Efter 3.4.5 kampe var jeg bekymret: Hvor lander vi henne? Hvad skal vi jagte i foråret? Men så trådte andre end de skadede spillere til og løftede holdet. Specielt betød det noget for os at vinde den sidste kamp (mod Jægersborg – red.), både pointmæssigt, men også mentalt, fordi vi nu kan gå på vinterferie med visheden om, at vi slog nummer tre, endda på udebane, og at vi stadig ligger nummer 1”, slutter DB’s succestræner, hvis erklærede mål det som nævnt er at føre klubben til oprykning.

Halvvejs i sæsonen deler DB førstepladsen med Vigerslev BK. Næste gang der spilles i Serie 1 er til foråret, når anden halvdel af turneringen sparkes i gang.

DB har scoret hele 30 mål i de første 13 kampe i denne sæson. Foto: DragørNyheder.dk
 

Seneste artikler

 

Fik du læst?