5 spørgsmål til Tommy Ahlers: ”Gør det til en fordel at være iværksætter i en lille kommune”

Som iværksætter kan der ofte være fordele ved at starte virksomhed i sin egen kommune, mener serieiværksætteren og Venstre-politikeren Tommy Ahlers, som DragørNyheder stillede fem spørgsmål om henholdsvis iværksætteri og politik, da han i sidste uge holdt foredrag i Framehouse.

DragørNyheders journalist Pia Guilbert stiller fem skarpe til Tommy Ahlers. Foto: Maiken Kestner

Af Pia Melander Guilbert

  1. Hvad er dit syn på yderkommuner som Dragør i forhold til erhverv og iværksætteri?

– At være iværksætter i en lille kommune er noget, man kan gøre til en fordel. Det er nemmere at få øje på iværksættere i små kommuner, og den lokale tilknytning kan være med til at åbne døre. Dragør ligger jo fantastisk, tæt på lufthavnen og kun tyve kilometer uden for København. Helt generelt tænker jeg også, at har du først etableret en spændende virksomhed, er ikke svært at tiltrække arbejdskraft udefra.

 2. Hvad kan kommunen gøre for at fremme iværksætteri?

– Jeg er lidt ambivalent omkring, hvor meget en kommune kan gøre, også i betragtning af, at de fleste iværksættere starter på trods. Jeg mener, at kommunen skal hjælpe med at fjerne forhindringer på vejen og opfordre til iværksætteri, men jeg tror ikke ret meget på, at kommunen ligefrem skal have en vejledende rolle i forhold til virksomhedsopstart. 

  1. Hvad har overrasket dig ved at gå fra privat erhvervsliv til politiker?

– At det fungerer så godt. Før i tiden tænkte jeg, at det var vigtigere, hvem der var CEO i Apple, men jeg har opdaget, at man faktisk kan ændre på noget og få ting igennem som politiker. I mine 13 måneder som minister fik jeg lavet markante ændringer inden for blandt andet forskning og SU.

  1. Er du udelukkende politiker nu, eller har du stadig et ben i iværksætterverdenen?

– Politik er det, jeg bruger min tid på, men jeg er stadig medejer af 18 virksomheder og vil nok aldrig holde med at synes, det er sjovt at være med til at bygge ting op.

  1. Skal du være politiker resten af din karriere?

– Jeg er faldet for politik og føler mig meget privilegeret over, at jeg har fået den mulighed og kan træffe beslutninger, der er med til at påvirke danskerne. Samtidig tror jeg, det er rigtig sundt for den politiske kultur med udveksling fra erhvervslivet.

Tommy Ahlers er både energisk, entusiastisk og i godt humør da DragørNyheder møder ham til en snak. Til højre for Tommy Ahlers sidder direktør i Framehouse Martin Kvist-Madsen som var vært for det efterfølgende foredrag med politikeren og superiværksætteren. Foto: Maiken Kestner

Læs også: Tommy Ahlers til iværksættere: Slip forfængeligheden når du skal lære at flyve

Seneste artikler

 

Fik du læst?