Årets sportspræstation i Dragør: Mathias Rahbek!

For godt en uge siden bad vi på Dragørnyheder vores mange læsere om at kåre og indstille en idrætsudøver, klub eller leder til året sportspræstation. Og efter mange søvnløse nætters grublen og hård intern kamp på redaktionen (!) er valget nu faldet på efterårets store komet på Dragør Boldklubs førstehold i Serie 1, Mathias Rahbek.

Mathias Rahbek stod for årets sportspræstation i Dragør i 2019. Foto: DragørNyheder.dk

Det er naturligvis den unge angribers mange mål i DB’s succesrige efterår, der har udløst vores lille, men ikke desto mindre ærefulde titel som årets præstation blandt byens idrætsudøvere. Mathias Rahbek har tidligere spillet for overbygningssamarbejdet A27, men i sommerpausen tog træner Henrik Gundersen unge Rahbek med i førsteholdstruppen.

Det viste sig at være en ubetinget succes, for målene faldt i en lind strøm fra starten af den både hurtige, teknisk dygtige og altså også målfarlige angriber, som til at begynde med måtte tage til takke med en bænkevarmerplads, men som efterhånden blev en af træner Gundersens foretrukne i startopstillingen, qua sine mange mål.

Især i hjemlige omgivelser på opvisningsbanen i Dragør var Mathias Rahbek en sikker målskytte. Efter kampen mod Frederiksholm-Sydhavnen i  oktober var han således noteret for seks mål i otte kampe. Desuden havde han scoret i samtlige hjemmekampe på daværende tidspunkt.

Det er gået stærkt, og gennembruddet er da også kommet som en glædelig overraskelse for den unge mand selv.

“Jeg er rigtig glad for at have fået chancen for at spille for førsteseniorholdet. Jeg må ærligt indrømme at det ikke var nemt i starten, fordi det gik hurtigere og fysikken var anderledes i forhold til juniorbold. Men jeg fik chancen for at spille mig på, og det gjorde jeg. Jeg er dybt taknemmelig overfor førsteseniortruppen og trænerteamet for at have taget så godt i mod mig”; siger Mathias Rahbek

Træner Gundersen: Han greb chancen

En stor del af æren for Mathias Rahbeks formidable efterår i Serie 1 kan naturligvis tilskrives træner Henrik Gundersen, som gav den unge mand chancen.

”Han er jo af egen avl, for eksmpel har han spillet A27 (talentsamarbejdet mellem Dragør, AB Tårnby og Kastrup Boldklub – red.), så han er meget ung, men han har vist sig at være klar til at spille seniorfodbold alligevel. Jeg havde en idé om, at jeg skulle bruge tid på at arbejde med ham, men grundet de mange skader fik han chancen, og den greb han”, lyder det anerkendende fra Henrik Gundersen.

Desværre er vi medarbejdere på Dragørnyheder så løntunge, at der ikke er råd til hverken diplom eller økonomisk bonus til Rahbek for præstationen, så i denne sammenhæng er æren altså det fagreste træ i skoven. Ikke desto mindre skal der lyde et stor tillykke med den velfortjente udmærkelse!

Føler man sig som idrætsudøver, klub eller leder overset af Dragørnyheder’s sportsredaktion, er man meget velkommen til at kontakte os, så kvitterer vi med en lille artikel om pågældendes præstation i 2019. Skriv til henrik@dragoernyheder.dk

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?