Dragørs sportsfolk var på toppen i 2019

Lokale sportshistorier optager i den grad sindene, også blandt folk i Dragør. På sportsredaktionen er vi glade for, at vores dækning af Dragør Boldklubs kampe i Serie 1 blev så vel modtaget. Ikke mindst fordi det er gået fodbolddrengene så godt i det forgangne år.

Der var mange succesoplevelser for DB i 2019. Her er det Frederik Glendorf, der dribler og i øvrigt scorede hattrick mod Jægersborg. Foto: DragørNyheder.dk

Heldigvis har andre sportsgrene også gjort sig positivt bemærket, og i anledning af årsskiftet vil vi gerne kigge tilbage på nogle af de sportshistorier, som har fået opmærksomhed her på DragørNyheder i året der gik.

Dragør Boldklub blev et tophold

Ved årsskiftet sidste år overtog Henrik Gundersen cheftrænerposten i for DB’s førstehold i Serie 1. Det viste sig at være en klog disposition, for DB sluttede på en acceptabel fjerdeplads i tabellen efter sæsonen 2018/19. Der var et stykke op til de to oprykkere FC Udfordringen og FC Græsrødderne, men Henrik Gundersen og hans spillere ville have mere.

Man er i skrivende stund halvvejs igennem den nuværende sæson, som har budt på mange succesoplevelser. Unge Mathias Rahbek fik sit absolutte gennembrud som blot 17-årig og i den anledning gav vi ham den ærefulde titel ”årets sportspræstation” i Dragør.

Læs også: http://www.amagernyt.dk/2019/12/24/aarets-sportspraestation-i-dragoer-mathias-rahbek/

Den unge mand og hans holdkammerater havde en kort svaghedsperiode mod slutningen af efteråret, men med en sejr i den sidste kamp inden vinterpausen mod Jægersborg, sluttede DB kalenderåret fint af. Inden forårets kampe ligger man deler førstepladsen i tabellen med Vigerslev med 29 point for de 13 spillede kampe.

”Efter 3.4.5 kampe var jeg bekymret: Hvor lander v i henne? Hvad skal vi jagte i foråret? Men så trådte andre end de skadede spillere til og løftede holdet. Specielt betød det noget for os at vinde den sidste kamp (mod Jægersborg – red.), både pointmæssigt, men også mentalt, fordi vi nu kan gå på vinterferie med visheden om, at vi slog nummer tre, endda på udebane, og at vi stadig ligger nummer 1”, slutter DB’s succestræner, hvis erklærede mål det som nævnt er at føre klubben til oprykning.

Håndboldklub fik legat

Det var dog ikke kun på fodboldbanen, at Dragør udmærkede sig i sportslig henseende. I november blev Dragør Håndboldklub (DHK) hædret med et legat på 20.000 kr. af Københavns Lufthavn i forbindelse med lufthavnens eget ”Kære Nabo”-arrangement, hvor der dels blev orienteret om nye tiltag i lufthavnen, og hvor fem lokale foreninger blev hædret med et legat. En af dem var altså Dragør Håndboldklub (DHK).

Spillertøj, nye bolde og rejser til stævner er noget af det, de 20.000 kr, skal gå til. Det er William Jacobsen yderst til højre. Foto: CPH

Lufthavnen værdsætter, at foreningerne samler folk i lokalområdet, får et fællesskab, noget at være sammen om, fremmer den personlige udvikling og skaber glæde i lokalsamfundet. Foreningerne skal bidrage til det lokale engagement og gerne inddrage de frivillige hjælpere, som det blandt andet hedder i hensigtserklæringen.

”Det er megafedt, nu kan vi endelig få nogen penge til klubben, dem har vi ikke haft så mange af før. Nu kan vi endelig komme ud til nogle fede stævner, få noget ordentligt spilletøj og måske nogle nye bolde”, jublede William Jacobsen, som er spiller og hjælpetræner i Dragør Håndboldklub, til TV2/Lorry i forbindelse med legatuddelingen.

Læs også: http://www.amagernyt.dk/2019/11/26/dragoer-haandboldklub-faar-legat-paa-20-000-kr/

Golfspiller  lavede hole-in-one

Også i Dragør Golfklub var der grund til at glæde sig i 2019. I forbindelse med Herredagens åbne turnering Invitational i august måned lykkedes det nemlig for den 77-årige Hans Palm Jensen at lave et hole-in-one på 9.hul.

Hovedpræmien, en Honda Jazz 1,5 Sport, til en værdi af 210.000 kr., var sponseret af Bjarne Pape Biler A/S på Amager. Foto: Presse

Ud over æren og stoltheden udløste præstationen en flot Honda Jazz 1,5 Sport sponseret af Bjarne Pape Biler A/S på Amager til en værdi af 210.000 kr. på gadeplan.

”Det var helt surrealistisk, for jeg så ikke selv bolden gå i hul. Jeg så bare, at den havde den rigtige retning, og da jeg kom op på green, var den god nok”, siger Hans Palm Jensen, der normalt ikke er en person, der lader sig rive med. Det gjorde han utroligt nok heller ikke her.

”Man kan være heldig og få noget ud af det, og man kan være heldig og bare få en flaske whisky ud af det. Jeg var heldig at ramme den rigtige dag”, fortalte den den jordnære mand til DragørNyheder.

Læs også: http://www.amagernyt.dk/2019/10/04/dragoergolfspiller-lavede-hole-in-one-og-vandt-en-bil/

Vi glæder os til at kunne omtale flere formidable sportspræstationer i 2020. Godt nytår fra sportsredaktionen!

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?