Medaljeregn til Dragør-roere!

Weekendens DM i ergometer-roning (indendørs) blev en stor succes for Dragør Roklub. Specielt på ungdomssiden ser det ud til at fremtiden i den grad er sikret. Det blev nemlig til en sand medaljeregn, da stævnet i Gladsaxe Sportshal var slut.

Gustav Juel Hansen vandt på overbevisende facon guld til Dragør Roklub i U10-klassen. Foto: Privat

Lørdag formiddag vandt Gustav Juel Hansen mesterskabet i U10 Junier E-klassen, hvor der var fem deltagere til start. Han nåede at ro hele 435 meter på de to minutters roning, mens hans nærmeste modstander Noa Jakobsen fra Rødvig blot nåede 348 meter.

”Det var hårdt, men det var fedt at vinde. Jeg træner også hårdt to-tre gange  om ugen”,  konstaterede den unge vinder bagefter.

Generelt er der lidt flere deltagere, jo ældre, roerne bliver. I U15 Junior C-drenge-klassen var der således hele 25 deltagere, hvor Magnus Bang imponerede med en flot tredjeplads, mens Frederik Juel Hansen (naturligvis storebror til Gustav…), blev nummer 12.

Endelig var der bronze til mix-staffetten, hvor to piger og to drenge konkurrerer på samme hold. Frederik Juel Hansen og Magnus Bang havde fået selskab af Maja Sejersen og Nathalie Bruun, hvilket udløste en bronzemedalje i juniorholdstafetten over 4×500 meter.

Maja Sejersen, Nathalie Bruun, Magnus Bang og Frederik Juul Hansen vandt bronze i 4×500 stafet for juniorer. Foto: Henrik Hvillum

Tilfreds Dragørtræner

“Jeg er supertilfreds. Vi har opnået utrolig meget, selv med små midler i forhold til de andre og langt større klubber, er det godt gået i forhold til, hvad vi byder ind med. I mit perspektiv er indendørs roning en forberedelse til den kommende sæson på vandet, men der er stor forskel på, om man er god til det eller ej. Derfor havde jeg heller ingen specifik målsætning i forhold til antallet af medaljer eller placeringer”, sagde træner Morten Juel Hansen om de tre medaljer.

I alt var der over 600 roere til start i Gladsaxe Sportshal, som til lejligheden var skiftet ud med det våde element på Bagsværd sø og andren udendørs omgivelser, hvor roning ofte dyrkes.

Træner Morten Juel Hansen (nederst tv) var meget tilfreds med sine unge roeres medaljehøst. Foto: Privat

“I Gladsaxe findes de bedste faciliteter til indendørs roning, og derfor  har vi med forbundets velsignelse afholdt stævnet de seneste 10 år. Her er god plads, fordi vi også har mulighed for opvarming i hallen ved siden af.”, fortæller Ole Lindskov, næstformand i Københavns Regattaforening og en af ildsjælene bag det store arrangement.

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?