Veninderne samlede ind til nyt ben – Nu rider Maria igen

For cirka et år siden blev Maria fra Dragør sparket af en hest. Mangelfuld hospitalsbehandling gjorde, at hendes ene ben efterfølgende måtte amputeres. Maria fik en benprotese, men den gav gnavsår, når hun red. Veninderne samlede derfor ind til en ny protese.

privatfoto

Af Pia Melander Guilbert

Da 42-årige Maria Claumarch mistede sit ene ben, følte hun, at hendes liv var ødelagt. Maria blev sparket af en hest, og i den efterfølgende hospitalsbehandling overså man, at der var skader på Marias blodårer i det ene ben. Det betød, at benet efterfølgende måtte amputeres. Det skriver TV2 Lorry 

Vil stille op til VM
Ridning havde været hele Marias liv siden hun var fem år. Da hun kort efter ulykken fik en benprotese, kunne det ikke gå hurtigt nok med at komme op på en hest igen, men protesen løsnede sig, når Maria red, og det gav slemme gnavsår.

– Jeg nåede til et punkt, hvor jeg måtte tage mere og mere smertestillende for at få det til at lykkes, fortæller Maria til TV2 Lorry.

Maria ansøgte kommunen om et ben, hun kunne ride med, men fik afslag. Derfor besluttede veninderne at samle ind, og på små tre uger havde de skaffet de 150.000 kroner, det speciallavede rideben koster.

privatfoto

– Jeg er så taknemmelig for alle, der har doneret. Fra de fem kroner, som en pige donerede af hendes lommepenge, som de 10.000 kroner, som andre har doneret, siger Maria til TV2 Lorry. Nu rider Maria igen, og hun har sat sig et mål: I 2022 vil hun stille op til VM i Herning.

privatfoto
 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?