Borgmesteren i Tårnby bekymret for borgerne og velfæren

Regeringens udspil til udligningsreformen sender ikke alene en stor regning til Dragørs borgere. I Tårnby kan de se frem til en regning på 38,8 mio. kroner svarende til 902 kroner pr. indbygger i kommunen. Det vil gøre Tårnby til en af de større bidragsydere blandt hovedstadskommunerne.

Ifølge Tårnby Kommune er udspillet så voldsomt og beløbet så stort, at det uundgåeligt vil gå ud over borgerne og velfærden i Tårnby Kommune og borgmester Allan S. Andersen er skuffet over udspillets konsekvenser, og han er bekymret for borgerne og velfærden i fremtiden.

“Forslaget skal understøtte en bedre velfærd for borgerne, og grundlæggende er det rimeligt, at velstillede kommuner bidrager hertil. Desværre tager regeringens udspil ikke højde for, at en kommune godt kan være en vækstkommune samtidig med at kommunen kan have nogle særlige udfordringer”, siger borgmesteren i en pressemeddelse.

Tårnbys borgmester Allan S. Andersen (A) er skuffet over regeringens udspil og konsekvenser, og han er bekymret for borgerne og velfærden i fremtiden. Foto: PR

Tårnby Kommune er begunstiget af en tæt beliggenhed på hovedstaden, men er ramt af de samme socialøkonomiske forhold som udfordrer andre kommuner i forhold til uddannelsesniveau, dårlig sundhedstilstand, lavere levealder end gennemsnittet, flere svage ældre, flere børn med diagnoser og mange anbringelser, samt mange almene boliger.

Tårnby Kommune er en veldrevet kommune – og de administrative udgifter er blandt de laveste i landet og har derfor også mindre bureaukrati, som regeringen efterlyser.

Kommunen har ikke det højeste serviceniveau, men er ved at løfte velfærden bl.a. gennem kassetræk – fra en kassebeholdning som er høj, men hvor et trecifret millionbeløb er reserveret til, at kommunen ikke har forsikret tjenestemandspensioner som andre kommuner.

“Endvidere har Tårnby en lav skat. Blandt andet på grund af, at kommunen i den forgående kommunalbestyrelsesperiode nedsatte skatten to gange for at kunne tilgodese andre kommuner, som så havde mulighed for at sætte skatten op – det bliver vi desværre ramt af med regeringens udspil”, siger borgmester Allan S. Andersen og slutter:

“Jeg er en stolt socialdemokrat med et rødt hjerte og glad for den nye regering som har løftet velfærden over for kommunerne i kommuneaftalen samt finansloven, men når jeg så ser regeringens landkort, hvor Tårnby Kommune er blevet tildelt den rødeste farve, som en af de kommuner som skal betale mest, bliver jeg skuffet og bekymret for borgerne og velfærden i fremtidens og mulighedernes kommune, Tårnby”.

Kilde: Tårnby Kommune

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?