Køb Lillebror-lodder gennem Dragør Boldklub – Du støtter både Børnehjælpsdagen og klubben

Dragør Boldklub har de sidste 21 år solgt Lillebror-lodder for Børnehjælpsdagen. Det er blevet til en omsætning på indtil videre over 2,4 millioner. Størstedelen af pengene går direkte til Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte og udsatte børn og unge, men boldklubben tjener også på at hjælpe.

Foto: Børnehjælpsdagen

Af Pia Melander Guilbert

I Dragør Boldklub vil man gerne være med til at hjælpe udsatte børn og unge. Derfor har Boldklubben de sidste 21 år solgt Lillebror-lodder for Børnehjælpsdagen. Det er blevet til en omsætning på over 2,4 millioner.

I Danmark er cirka 11.000 børn og unge anbragt uden for hjemmet. 6 børn anbringes uden for hjemmet hver eneste dag. Hvert 5. barn har været anbragt fire forskellige steder, og cirka 38.000 unge mellem 18 og 29 år har tidligere været anbragt.

Børnehjælpsdagens tilbud består af en vifte af projekter, der styrker personlige og sociale kompetencer hos udsatte børn og unge, så de får bedre forudsætninger for at mestre deres eget liv og bliver mere robuste i overgangen fra anbragt til egen tilværelse.
Læs mere om resultaterne her

Boldklubben har også fordele ud af samarbejdet
De årgange i boldklubben, der hjælper med at sælge lodder, tjener også selv penge. Hvis en afdeling på 30 spillere hver sælger 30 lodder, tjener afdelingen ca. 10.000 kroner og hjælper Børnehjælpsdagen med 11.500 kroner.

Flere årgange har ydet en kæmpe indsats, Den bedst indtjenende årgang fik 123.000 kroner til sig selv. Boldklubben har valgt, at de deltagende årgange selv bestemmer, hvordan pengene skal bruges, så de er brugt som tilskud til aktiviteter i form af rejser og ture.

FAKTA OM LILLEBROR LOTTERIET

Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteri sælges hvert forår af cirka 15.000 børn og unge fra danske skoler, fritidsforeninger og idrætsklubber.

Overskuddet fra Lillebror Lotteriet er med til at sikre Børnehjælpsdagens økonomiske eksistensgrundlag, og overskuddet fra salget går til vores arbejde med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark.

Lillebror Lotteriet kom på gaden i 1926 og er dermed et af landets største og ældste lotterier. Den samlede gevinstsum er over 4,5 millioner kroner.

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGEN

Børnehjælpsdagen støtter anbragte børn (0-17 år) samt udsatte unge (op til 29 år) i Danmark. Hjælpeorganisationen styrker børnenes og de unges kompetencer, fysiske og mentale robusthed gennem projekter og aktiviteter, der afholdes over hele landet.

Sidste år fik 9.720 børn anbragte børn og udsatte unge direkte glæde af Børnehjælpsdagens arbejde.

Børnehjælpsdagen har fokus på at inddrage børn og unge fra traditionelle familier i det velgørende arbejde efter konceptet “børn hjælper børn”. Det sker blandt andet gennem Lillebror Lotteriet, Julelotteriet og projekt ‘Ungdomsværn’.

Læs mere på bhd.dk og facebook.com/bornehjaelpsdagen

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?