Skoleelever fik stor fægteoplevelse

I torsdags var 6E fra Nordstrandskolen på besøg hos den lokale fægteklub, Aramis. Det fortæller lærer Casper Kvist til DragørNyheder.

Udtryk som ”en garde”, ”pré” og ”allez” sidder nu på rygraden. Foto: Privat

Besøget er en del af folkeskolereformens “Åben skole”, hvor skoler samarbejder med foreninger eller virksomheder.Klubbens træner, Peter Borchardt, havde sammensat en fantastisk formiddag med introduktion, instruktion og turnering.

Der blev dystet i tre puljer, og vinderne plus den bedste toer gik videre til finalerunden. I puljerne blev der fægtet med plastikkårder og beskyttelse. Finalen blev udkæmpet med elektronisk pointtælling og rigtige stålkårder. Eleverne var glade og engagerede, og de fandt det sjovt at stifte bekendtskab med en af de mindre kendte sportsgrene.

Fagudtryk som ”en garde”, ”pré” og ”allez” sidder nu på rygraden af eleverne. Aramis er en lille forening, hvor der altid er plads til nye medlemmer. De træner tirsdag og tirsdag på første sal i Hollænderhallen.

http://www.aramis-faegtning.dk/

Fægteklubben Aramis har altid plads til nye medlemmer. Foto: Privat

Seneste artikler

 

Fik du læst?

100 år med gratis tandpleje

Børne- og ungdomstandplejen i København fylder 100 år og ifølge hovedstadens overtandlæge er der sket en kæmpe udvikling indenfor tandplejen siden 1923. Københavns kommune driver

Læs mere »