Fremad Amager: En bred trup – midt i en coronatid

Fodbolden ligger stille over hele verden på grund af coronavirus, og for alle involverede; spillere, trænere, fans og klubledere, er det naturligvis en begrædelig situation. Ud over alle de andre alvorlige følgevirkninger af katastrofen, som berører alle mennesker i samfundet.

Der bliver forhåbentlig snart igen mulighed for at glæde sig over en Fremad Amager-scoring i Sundby Idrætspark. Foto: Fremad Amager

Fodboldspillere er også mennesker, og for dem er der lige så stor usikkerhed og lige så mange spørgsmål som i resten af befolkningen. Også de rent praktiske: Hvornår spilles der igen? Bliver sæsonen aflyst?

Et af de mange konkrete spørgsmål, som trænger sig på, er hvad spillere og klubber stiller op, når og hvis man vælger at genoptage den nuværende sæson snarest, men alligevel så sent, at man ikke kan nå at spille færdigt inden d. 30/6, hvor mange af spillernes kontrakter udløber?

Hos Fremad Amager har man foreløbig valgt at følge den samme spillerpolitik, som man ville have anvendt under helt normale omstændigheder. Det betyder primært, at man fokuserer på at få forlænget de kontrakter, der skal forlænges inden d. 30. juni, og mangler der en eller to spillere, som altså er væk, har man fuld tiltro til, at de resterende spillere kan klare de kampe, der måtte ligge på usædvanlige tidspunkter.

“Vi har en bred trup med mange spillere, og skulle der mangle et par stykker (der ellers ville have været med – red.), hvis vi spiller efter kontraktudløb, så er jeg sikker på at der nok skal findes en løsning,” lyder det roligt fra Fremad Amagers administrerende direktør Michael Jahn.

Fremad Amagers trup er bred nok til, at man godt kan klare sig uden et par spillere med kontraktudløb. Foto: Fremad Amager

Kampe hver anden eller tredje dag

Han tilføjer, at han lige som resten af befolkningen naturligvis ikke ved, hvad den nærmeste fremtid bringer på grund af coronavirussens hærgen, men at han alene forholder sig til Divisionsforeningens udmeldinger ved suspenderingen, som jo går på, at man regner med at regner med at komme i gang i løbet af april.

“Hvis den plan holder, ser jeg ikke noget til hinder for, at man kan afvikle kampe hver anden eller tredje dag, så vi faktisk er færdige med turneringen inden d. 30/6. Det er barske vilkår, og spillerne vil utvivlsomt blive slidte, måske endda skadede, men det er  ens for alle, og det ville være godt for fodbolden, at man kunne starte en ny sæson op på en frisk til efteråret”, afslutter Michael Jahn.

Foreløbig er Fremad Amagers næste kamp, lige som al anden sport, udsat på ubestemt tid.

Der er tomt i Sundby Idrætspark på grund af coronavirus. Foto: Fremad Amager

Seneste artikler

 

Fik du læst?