Op til 23.000 kroner til små selvstændige

Regeringen er nu klar med hjælpepakker med tilskud til husleje og kompensation for tabt omsætning til små og mellemstore virksomheden. Det fortalte finansminister Nicolai Wammen og erhvervsminister Simon Kollerup på et pressemøde onsdag klokken 12.

Af Pia Melander Guilbert

Ved et pressemøde onsdag klokken 12 præsenterede finansminister Nicolai Wammen og erhvervsminister Simon Kollerup regeringens nyeste initiativer til at hjælpe danske virksomheder og arbejdspladser

– Vi spænder et stort sikkerhedsnet ud under danske virksomheder og arbejdspladser. Det gør vi, fordi situationen er så ekstraordinær, som den er, sagde finansminister Nicolai Wammen blandt andet.

To initiativer
Det første initiativ er rettet mod de virksomheder, der er lukket helt ned, og derfor ikke har nogen indkomst. Er omsætningen faldet mindst 40 procent, kan de nu få dækket mellem 25 og 80 procent af deres faste udgifter til blandt andet husleje og el.

Det andet initiativ er målrettet de små selvstændige, som nu også kan få kompensation for deres tabte indtjening. Konkret kan de få kompensation for 75 pct. af deres omsætningstab – dog maksimalt 23.000 kr. pr. måned.

Det gælder alle med op til 10 ansatte. Begge initiativer gælder fra fra 9. marts og tre måneder frem til 9. juli, understregede Nicolai Wammen på pressemødet:

– Der er ikke tale om lån, det er en helt kontant håndsrækning, sagde han.

Det betyder det for dig
Har du har et CVR-nummer, og har din virksomhed mindre end 10 ansatte, kan du få dækket 75 procent af den mistede indtægt, op til 23.000,- pr. måned. Du skal kunne et tab på 30 procent i omsætning – Dette gælder små virksomheder med mindre end 10 ansatte

Er dit erhverv et af de ekstra hårdt ramte, det gælder for eksempel hoteller, tøjbutikker, natklubber, fitnesscentre og restauranter, kan du få tilskud til op til 80% af de faste udgifter.

Som virksomhedsejer kan du læse mere om de forskellige hjælpepakker på Virksomhedsguiden.dk hvor man samler og opdaterer information til virksomhedsejere.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?