Endelig en positiv historie: Stem på Framehouse i Dragør som “Årets Kontorbyggeri”

Årets kontorbyggeri skal kåres – i en tid hvor hjemmekontoret ellers er blevet sørgeligt aktuelt. Men på et tidspunkt vender kontorfolket tilbage – nogle af dem endda til et prisbelønnet kontorparadis. Et sådant kunne være Framehouse i Dragør, som er blandt de nominerede til prisen som “Årets Kontorbyggeri”.

Framehouse i Dragør er kommet i fint selskab med nomineringen til Årets Kontorbyggeri. Foto: Maiken Kestner

Nohrcon, der blandt andet beskæftiger sig med rådgivning inden for byggeri, har i flere år kåret “Årets Skolebyggeri”, “Årets Sundhedsbyggeri” og senest “Årets Idrætsbyggeri”. Nu er tiden så kommet til “Årets Kontorbyggeri”, selvom coronakrisen kaster lange skygger over forestående byggeprojekter, og har kastet mange ud i ufrivillig indretning af hjemmekontorer. Men man tror selvsagt på, at vinden vender, så folk kommer tilbage til deres arbejdspladser.

Bæredygtighed i fokus

Bæredygtighed er i fokus hos Framehouse, der har plads til 120 medarbejdere. Beton er anvendt i et meget begrænset omfang. De bærende konstruktioner består således af et limtræskelet, som er synligt indvendigt. Loft, vægge og gulve er også af træ, hvilket skal give et varmt og indbydende indtryk.

Der er masser af glasvægge i huset, så brugerne af huset hele tiden kan se andre brugere, så man kan komme i kontakt med hinanden. Fællesskab er et centralt begreb i husets arkitektur, samtidig med, at glasvæggene giver lys og lethed. Store grønne planter rejser sig gennem de to etager og binder dem sammen.

Foto: PR

Stolthed og ydmyghed hos Framehouse

Hos Framehouse er man naturligvis både stolte og glade for, at man har mulighed for at sætte Dragør og Amager på landkortet, når det gælder æstetiske, men også funktionelle kontorbygninger.

”Vi er selvfølgelig stolte og ydmyge omkring nomineringen, og vi håber, at der bliver lagt mærke til vores store fokus på hjemlighedsfølelse, bæredygtige materialer og fællesskab.  Idéen til huset fik jeg sammen med arkitekt John Lassen. Overskriften var, at vi ville lave et bæredygtigt hus”, fortæller Martin Kvist-Madsen, direktør i Framehouse, til AmagerNyt.

Direktør Martin Kvist-Madsen (th) har tidligere arrangeret bla. foredrag med barndomsvennen Ebbe Sand (tv) i Framehouse. Foto: AmagerNyt

Læs også: Ebbe Sand på besøg i Framehouse: Modgang gør stærk

Kontorprisen skal sætte ekstra fokus på de vellykkede kontorprojekter til inspiration for andre. Et godt kontormiljø er nemlig altafgørende for både trivsel og bundlinje – også når virussen engang er væk. Og kontorfolk er en vigtig del af drivkraften, der får hjulene til at køre rundt i samfundet, og videndeling viser vejen, hedder det i en pressemeddelelse, udsendt af Nohrcon.


DE 4 KANDIDATER TIL TITLEN – AFSTEMNINGEN KØRER TIL D. 16. APRIL
En jury bestående af nøje udvalgte fageksperter har nomineret fire flotte projekter for Nohrcon, efter det første heat, hvor en række forslag blev indsendt. Projekterne dyster i en offentlig afstemning, og vinderen afsløres d. 22/4. Der kan stemmes frem til til d. 16/4.

Projekterne er: Kontorhotellet Framehouse i Dragør, Ambientes Domicil i Skanderborg, Fredsted Floors og Global Timbers fælles kontor i Aarhus, og fem styrelsers hovedkvarter i København; Nexus CPH. https://da.surveymonkey.com/r/aarets-kontorbyggeri2020

Seneste artikler

 

Fik du læst?