Endelig: Fodbolden åbner i Dragør!

Nu bliver det igen muligt fodboldspillere i Dragør og landets øvrige knap 330.000 breddefodboldspillere at vende tilbage til fodboldbanerne. Myndighedernes anvisninger og fodboldens corona-regler skal dog følges nøje, og kampe, turneringer og stævner må fortsat vente.

Snart kan der atter spilles fodbold i Dragør efter coronanedlukningen. Foto: AmagerNyt.dk

Med torsdagens pressemeddelelse fra statsminister Mette Frederiksen(S) om den gradvise åbning af samfundet efter coronalukningen er der igen givet grønt lys for, at bolden kan rulle i Dragør og Amagers øvrige fodboldklubber. Men det bliver dog ikke helt den samme oplevelse som før at spille fodbold:

“Så er der åbnet en dør for, at der igen kan trænes fodbold. I Dragør Boldklub afventer vi at høre nærmere om de endelige retningslinjer fra DBU og sundhedsmyndighederne. Så snart vi har dem, forholder vi os til dem og melder ud, hvordan vi åbner fodbolden i Dragør”, hedder det i en udtalelse fra Dragør Boldklubs bestyrelse på klubbens Facebook-side.

Der skulle gerne emme af liv i Dragør Boldklub snart igen. Foto: AmagerNyt.dk

Sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer ligger til grund for det regelsæt, som DBU har udarbejdet, og som gælder fra på mandag. Trods restriktioner og forsigtighed er glælden hos DBU’s formand Jesper Møller dog ikke til at tage fejl af:

”I DBU følger vi myndighedernes anbefalinger og restriktioner, og det bliver vi ved med. Derfor har vi udarbejdet ’fodboldens corona-regler’. Vi skal fortsat være vores ansvar bevidst, for fodbolden må og skal ikke bidrage til smitte. Vi kan nu anbefale vores klubber, at de går i gang med fodbold med de særlige corona-regler, og at de fortsat følger retningslinjer fra myndigheder samt politiets forsamlingsforbud. Vi er klar over, at vi pålægger vores klubber og frivillige et stort ansvar, men vi er overbeviste om, at de godt kan løfte det. Ellers skal de naturligvis ikke åbne for fodbold endnu,” siger Jesper Møller til DBU’s hjemmeside.

Reglerne kan ses i linket her

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?