DBU’s fodboldskole afvikles alligevel – også i Dragør

DBU Fodboldskole bliver afviklet til sommer med særlige corona-regler. Det er gjort muligt som en del af de nye faser i myndighedernes genåbningsplan. Det betyder, at der også i Dragør Boldklub vil summe af glade børn i sommerferien.

Trods coronakrisen bliver der efter alt at dømme alligevel afholdt DBU’s fodboldskole i Dragør. Arkivfoto: AmagerNyt

Hver sommer dribler tusindvis af glade børn rundt i hele landet på DBU´s fodboldskole til en uge fyldt med spændende fodboldtræning, store smil og nye venskaber for livet. Og det bliver også tilfældet denne sommer på trods af coronakrisen.

Regeringen meldte onsdag nye retningslinjer ud for fase 2 og fase 3 i genåbningen af Danmark, der gør det muligt at gennemføre årets fodboldskoler. Her gjorde Kulturministeriet og DIF det muligt, at sport- og idrætsaktiviteter med fysisk kontakt kan gennemføres, hvis der til gengæld er ekstra stor opmærksomhed på de øvrige anbefalinger, særligt ved hygiejne og forebyggelse af kontaktsmitte. Det fremgår af DBU’s hjemmeside. 

I Dragør Boldklub er der naturligvis stor glæde over, at det alligevel bliver muligt at afholde fodboldskolen. Rammerne og omstændighederne skal naturligvis være på plads, men det bliver intet problem at få samlet de mange frivillige unge trænere og assistenter, som hvert år bruger deres sommerferie på at give Dragørs fodboldbørn en god oplevelse.

“Først og fremmest er vi fokuserede på sikkerhed og sundhed hos både børnene og trænerne. Dernæst gør vi alt for at overholde både sundhedsmyndighedernes og DBU’s retningslinjer. Lige nu er vi i gang med at få det hele på plads, så fodboldskolen alligevel kan gennemføres, og det er jeg naturligvis meget glad for”, siger fodboldskoleleder i Dragør Boldklub, Claus Møller-Hey til AmagerNyt.

I fase 3 med start 8. juni vil der blive åbnet for sommeraktiviteter for børn og unge – hvis smittetrykket tillader det – samtidigt med, at grænsen for forsamlingsforbud hæves fra 10 til 30-50 personer. Det fremgår af DBU’s hjemmeside.

Derfor sætter DBU officielt gang i afviklingen af sommerens fodboldskoler som planlagt. DBU Fodboldskole finder traditionen tro sted fra uge 27 til 32.

DBU’s fodboldskole er en fast tradition for mange af Dragørs fodboldglade piger og drenge. Arkivfoto: AmagerNyt
 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?