Fremad Amagers trup topmotiveret inden premiere

Lørdag eftermiddag sker det, der har været en udpræget mangelvare for Amagers mange fodboldfans siden coronanedlukningen i marts: Fremad Amager skal endelig i gang med forårssæsonen i landets næstbedste række.

Efter flere ugers hård træning er Fremad Amagers spillere klar til kamp mod Kolding IF lørdag eftermiddag. Foto; Michael Larsen, Fremad Amager

Cheftræneren Azrudin Valentic (blandt venner blot coach Valli) sætter inden lørdagens kamp mod Kolding IF i Sundby Idrætspark ord på den specielle periode henover de seneste par måneder, hvor holdet hverken har kunnet træne eller spille kampe som normalt. Alligevel er det en topmotiveret trup, som i de seneste to uger har forberedt sig på den første kamp.

”Det er intet mindre end fantastisk at være tilbage igen. Det er dejligt at se dem allesammen, og se de store smil på læben hos folk. Det har været en rigtig hård periode med megen uvished, men fokus er rettet på lørdagens kamp”, siger han til Fremad Amagers hjemmeside.

Manglende kamptræning og dårlig fysik kunne sagtens have været blandt effekterne af den usædvanlige coronasituation, men coach Valli er faktisk positivt overrasket over spillernes tilstand:

”Effekten af en lang pause kunne måske have været negativ. Spillerne har vendt det til noget positivt, og den individuelle energi og lyst er stor. Spillerne sætter større pris på at kunne spille fodbold dagligt. Det er først, når noget mangler eller går i stå, at man indser vigtigheden af at nyde momentet. For drengene handler det om at give den fuld power igen”, understreger Azrudin Valentic.

Tid til “rigtig” kamp

For første gang i meget lang tid venter nu en “rigtig” kamp, og selv om spillerne er motiverede og virker klar, er der altid en række usikkerhedsfaktorer, siger cheftræneren.

”Det er svært at forudsige, hvad vi møder ind til på kampdage nu. Vi kender restriktionerne, og de regler vi skal følge. Vi arbejder ud fra den samme rutine, bedst muligt. Der er nogle spørgsmålstegn hvad angår den fysiske kapacitet ved en kamp efter en lang pause. Det hjælper rigtig meget på forholdene at kunne bruge fem udskiftninger i en kamp fremfor de sædvanlige tre. Det kan måske ændre kampen, og gøre en forskel i slutminutterne. Det bliver vi klogere på, når vi genoptager ligaen på lørdag,” slutter Azrudin Valentic.

Fremad Amager – Kolding IF spilles lørdag 30/5 kl. 16 i Sundby Idrætspark. Den kan følges med et Viaplay-abonnement eller med live-opdateringer på Fremad Amagers Twitter-konto @FremadAelite

Fremad Amagers trup er i fremragende fysisk form inden ligaens genstart. Foto: Presse

Seneste artikler

 

Fik du læst?