Voksne løber og går til fitness mens børn dyrker foreningsidræt

Fodbold, svømning og dans er de mest populære børnesportsgrene, mens styrketræning og løb hitter hos de voksne. Det viser en ny rapport, som Tårnby Kommune har fået lavet for at finde frem til strategiske pejlemærker for kommunens udgifter på idrætsområdet.

Motionsløb hitter hos de voksne viser en ny undersøgelse fra Tårnby Kommune. Foto: Arkiv/Jens D. Berthelsen

Af Pia Melander Guilbert

Tårnby kommune er en af de kommuner, der bruger flest penge på idrætsområdet. Derfor har kommunen bestilt en rapport fra Idrættens Analyseinstitut (Idan), der skal afdække de strategiske pejlemærker. Rapporten viser blandt andet, at 71 procent af alle børn og unge dyrker foreningsidræt, mens de voksne er mere til fitness og løb. 

Uudnyttet potentiale

41 procent af Tårnby Kommunes voksne borgere bruger naturen, når de dyrker motion, og det får borgmester Allan S. Andersen til at konkludere, at der i naturen er et uudnyttet potentiale:

”Rapporten rummer masser af nyttig information om idrætslivet i Tårnby. Jeg har blandt andet noteret mig, at rapporten afspejler efterspørgsel på muligheder for selvorganiseret idræt, at vi skal prøve at gøre mere for den voksne og ældre befolkning, at de unge skal fastholdes som idrætsaktive og endelig, at vi har et uudnyttet potentiale i forhold til at bruge naturen og vandet,” udtaler Allan S. Andersen i en pressemeddelelse.

Fodbold nr. 1 blandt børn og unge

Analysen viser også, at det primært er børn og unge, der får glæde af de penge, som Tårnby Kommune bruger på idrætsområdet. Hovedparten af de kommunale udgifter på idrætsområdet går nemlig til drift af idrætsfaciliteter, som bliver stillet gratis til rådighed for de idrætsforeninger, der hører hjemme i kommunen. De største aktiviteter blandt børn og unge er fodbold (32 procent), svømning (21 procent) og dans (14 procent.). De aktiviteter, som voksne i Tårnby Kommune dyrker mest, er styrketræning (31 procent) og løb (23 procent).  

3 perspektiver

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Henrik Zimino ser tre vigtige perspektiver i rapporten, som kommunen skal arbejde videre med:

“Der er det almene kommunale perspektiv, foreningernes behov og den enkelte borgers ønsker. Jeg tror, at det videre arbejde med analysen blandt meget andet handler om at balancere disse perspektiver, ” siger han.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

100 år med gratis tandpleje

Børne- og ungdomstandplejen i København fylder 100 år og ifølge hovedstadens overtandlæge er der sket en kæmpe udvikling indenfor tandplejen siden 1923. Københavns kommune driver

Læs mere »