Håndbold er populært i Amager SK

Håndboldklubben Amager SK har på bare ét år oplevet en medlemsfremgang på 225 nye spillere, hvilket svaret til hele 65%. Det skriver avisen Amar’østen.

Hele 225 nye medlemmer tilsluttede sig Amager SK i 2019. Foto: Amager SK/Facebook

Hvert år offentligør DGI og Dansk Idrætsforbund sine medlemstal, og den absolutte højdespringer er Amager SK, som har tilbudt håndboldtræning for børn, unge og voksne omkring Sundbyvester Plads siden 1991.

Det er ifølge avisen særligt børn fra lokalområdet, som er begyndt at spille håndbold, og det glæder naturligvis formand Louise Haucke Bøgeskov Nielsen:

“I Amager SK har vi altid sat en ære i at være et lokalt samlingspunkt, hvor der er plads til alle. De seneste par år har vi sat ekstra meget fokus på fællesskabet og på at invitere flere børn og unge med i vores fantastiske klub, så det er selvfølgelig skønt at se, at vores indsats bærer frugt”, jubler hun.

Lokale skoler leverer spillere

Hovedårsagen til succes’en og den store fremgang skal findes i klubbens samarbejde med flere lokale skoler i området. Dyvekeskolen, Amager Fælled Skole, Gerbrandskolen og Skolen på Islands Brygge er alle blevet kontaktet af Amager SK.

“Rigtig mange børn på Amager har fået en god håndboldoplevelse gennem skoleforløbene, og vi kan jo se, at mange af børnene er blevet en del af klubben, fordi de har fået lyst til at lære mere og være en del af vores fællesskab. I dag er vores største årgang U11-pigerne med over 60 spillere, hvilket primært skyldes vores samarbejde med de lokale skoler”, forklarer Louise Haucke Bøgeskov Nielsen til Amar’østen.

De voksne kan også

Det er ikke kun i børne- og ungdomsrækkerne, at der har været stor tilgang til Amager SK. Også i seniorrækkerne har der været en stor interesse for at spille håndbold.

Eksempelvis kom dame-seniorholdet langt i pokalturneringen, og på grund at corona-aflysningen af sæsonen endte det rent faktisk med en oprykning til 2.division, den tredjebedste række.

“Vi er lykkedes med rigtig mange ting i det forgangne år, og det er dejligt at se, at vi har fået så mange nye kvindemedlemmer, at vi kan stille med 4-5 hold, hvor der er plads til både ambitiøse boldspillere og motionister til håndbold-fitness”, siger formanden.

På grund af corona-krisen må der ikke spilles i Sundbyvester-hallen, men siden d. 1.maj har man i stedet afviklet forskellige online-aktivitieter

Det er primært samarbejdet med de lokale skoler, der har skaffet Amager SK så mange nye medlemmer. Foto: Amager SK/Facebook

Seneste artikler

 

Fik du læst?