3 nystartede vindere: Sådan klarer vi corona-krisen

De havde lige startet virksomhed op, da corona-krisen kom buldrende. Og de klarede krisen på hver deres måde. Her præsenterer vi de tre vindere i konkurrencen om tre måneders gratis annoncering i AmagerNyt. En af dem er også vinder af hovedpræmien på en advertorial og et års medlemskab af regnskabsprogrammet Dinero Pro. Læs med her.

Tre corona-vindere. De havde lige startet virksomhed op, da corona-krisen kom buldrende. Og de klarede krisen på hver deres måde.

Af Pia Melander Guilbert

Bogholderen – skabte tillid med video

Som indehaver af Din Bogholder, tilbyder Charlotte Blok at lave bogholderi og regnskabsmæssigt konsulentarbejde for håndværkere. Hun arbejder med digitale løsninger på abonnementspakker og hjælper sine kunder med at gå fra papir til digitalisering.

Indehaver af Din Bogholder Charlotte Blok. Privatfoto

– At skifte bogholder er noget, der kræver tillid, og den opstår bedst, når man møder hinanden og har øjenkontakt, fortæller Charlotte Blok:

– Det har jeg jo ikke kunnet under corona.

Charlotte valgte derfor at skifte strategi og kontaktede en virksomhed, der producerer video.

– Jeg fik lavet en række små film om mig selv og mit budskab. Det viste sig at være en rigtig fed ide, konstaterer Charlotte, som ikke bare har vundet kundernes tillid, men også tre måneders gratis annoncering i AmagerNyt.

Læs mere om Din Bogholder og se Charlottes videoer her

Optikeren – byens opbakning gav modet tilbage

I flere år havde optiker Ragnhild Modigh drømt om at blive selvstændig. Endelig var drømmen en realitet:

– Vi arbejdede nærmest i døgndrift op til åbningen 5. marts. Jeg havde mange sommerfugle i maven og vekslede mellem bekymring for, om det nu ville løbe rundt og overbevisning om, at det nok skulle gå. På åbningsdagen stod butikken snorlige. Malingen på væggene var ikke engang tør, da vi solgte det første par solbriller, fortæller Ragnhild, der er indehaver af Dragør Optik. Corona-virus var ikke noget, hun gav sig tid til at tænke over, før hun kunne mærke, at kunderne begyndte at være mere forsigtige og flere aflyste deres tid. Så kom nedlukningen. 

– Sundhedsstyrelsens og Optikerforeningens retningslinjer lød, at vi hverken måtte lave synsprøver eller kontaktlinse-kontrol før 1. juni. Der blev jeg seriøst bekymret, for det er der fra 90 procent af indtjeningen kommer. Som ny virksomhedsejer havde jeg ingen dokumenteret omsætning og kunne derfor ikke få del i hjælpepakkerne. 

Indehaver af Dragør Optik, optiker Ragnhild Modigh. Foto: AmagerNyt

Det blev en noget anderledes start, end Ragnhild havde regnet med, men hun oplevede med egne ord en helt suveræn opbakning fra byen:

–  Folk har simpelthen været så søde. De har prøvet at støtte op på alle måder. De har købt solbriller, gavekort og ønsket at blive ringet op lige så snart vi åbnede igen. Nu sover jeg igen godt om natten, og jeg tænker, at kan vi klare det her, kan vi klare hvad som helst, konstaterer Ragnhild, som nu også er den heldige vinder af tre måneders gratis annoncering i AmagerNyt. 

Læs mere om Dragør Optik på Facebook 

Skønhedsklinikken – nægtede at give op inden jeg kunne åbne

Januar 2020. Christina Birkholm Knudsen var netop fyldt 40 og havde sagt sit job op i DSBs kontrolcenter for S-tog for at forfølge drømmen om at åbne sin egen skønhedsklinik, Glamourama Box. Hun var så heldig at få tilbudt lokaler på 1. sal i Vestamager Centret. 

Indehaver af Glamourama Box Christina Birkholm Knudsen. Privatfoto

– Planen var, at jeg skulle arbejde deltid indtil slut marts og starte op på fuld tid fra april. Jeg havde sparet op og var klar parat, så det var den største mavepuster, da hele Danmark blev lukket ned.

Der var ingen hjælpepakke at hente, og Christinas A-kasse krævede, at hun skulle nedlægge sit nyoprettede cvr-nummer, hvis hun skulle på dagpenge.

– Jeg nægtede at give op, allerede inden jeg havde kunnet åbne, så der røg opsparingen, konstaterer Christina, der fik forhandlet sig frem til ti timer om ugen på sit gamle job.

Og da Vestamager Centret endelig måtte åbne igen, forbød politiet forretningerne på 1. sal at benytte trappen inde i arkaden.

– I stedet fik vi lov at benytte bagerste trappeopgang ved siden af flaskeautomaten, men døren skulle være låst og kun benyttes, når vi havde kunder med booket aftale.

Det er heldigvis alt sammen fortid nu, men Christina oplever stadig, at mange kunder er nervøse ved at få lavet behandlinger Hun oplever også, at der i branchen er opstået en alvorlig dumping af priserne:

– Det er noget svært at konkurrere med nogen, der tilbyder et nyt sæt single lashes til 200-300 kroner for to timers arbejde. 

Christina er dog stadig ved godt mod og tror på, at vi som kunder bliver mere og mere bevidste om at vælge kvalitet. På AmagerNyt synes vi, det er super sejt at Christina startede op midt under corona-krisen. Derfor vil vi gerne hjælpe Glamourama Box i Vestamager Centret godt på vej med gratis annoncering i tre måneder, en advertorial og et års medlemskab af Dinero Pro

Du kan læse mere om Glamourama Box på Facebook og snart også her på AmagerNyt. 

De tre vindere vil blive kontaktet af AmagerNyt meget snart.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »