Selvmål, udvisning og fødselsdag i Sundby Idrætspark

Det blev en underholdende omgang “indianerfodbold” i onsdagskampen mellem Fremad Amager og nedrykningstruede Næstved i dansk fodbolds næstbedste række, NordicBet-Ligaen.

Et drop af Næstved-målmand Mikkel Bruhn (i mørkt spilledragt) sikrede Fremad Amager en smal 1-0 sejr i 110 års fødselsdagsgave mod Næstved i onsdagens kamp i Sundby Idrætspark. Foto: Martin Timm/Fremad Amager

Trods flere skud på stolpen og mange afslutninger sluttede det med en smal 1-0 sejr til hjemmeholdet, som dermed tog tre vigtige point for første gang siden programmet blev genoptaget efter coronaafbrydelsen. Således blev Fremad Amagers grundlæggelse d. 10. juni 1910 fejret på passende vis.

Trods mange behjertede forsøg, i fodboldsprog “indianerfodbold”, og to forsvar, som var yderst gavmilde med at give chancer væk, blev opgøret ironisk nok afgjort på et stort drop af Næstveds målmand Mikkel Bruhn, som på forunderlig vis fik fumlet bolden over stregen kort før pausen.

Forinden havde Næstveds lejesvend fra Helsingør været tæt på at give Fremads færsøske landsholdsspiller Heini Vatnsdal en gratis chance, men denne blev så overrasket over tilbudet, at han sparkede bolden i sidenettet fra kort afstand.

De to uheldige målmandsaktioner afsluttede en første halvleg, hvor gæsterne havde bolden mest, tydeligvis med ny selvtillid efter sejren over HB Køge i weekenden. Deres første i ni kampe.

Næstved-dominans efter pausen

Chancemæssigt var der dog ikke den store forskel på de to hold, og den tendens fortsatte efter pausen. Indledningsvis var det Næstved, som virkede mest opsatte på at skabe kampen, men gode forsøg fra de to tyskere Alexander Schmitt og Ivan Franjic, samt et tungt forsøg fra Oliver Haurits inde i feltet, blev ikke omsat til scoringer.

I stedet var det Fremad Amager, som kom bedre med, som anden halvleg skred frem. Her var Lukas Engel tættest på med et fladt hug på stolpen, men mod slutningen gik chanceproduktionen i stå.

I stedet blev der skruet op for dramatikken, da samme Lukas Engel modtog sit andet gule kort for film af kampens dommer Jesper Nielsen.

“Det første gule kort er jeg uforstående overfor. Jeg får en bold i ansigtet, og så rammer den mig på hånden, og så jeg bagefter får et gult kort for protest. Ved nummer to føler jeg at der er kontakt, men jeg faldt også lidt let”, forklarede Lukas Engel efterfølgende.

Fremad Amagers Lukas Engel modtog sit andet gule kort i kampen (og dermed udvisning) i denne situation, hvor han efter dommer Jesper Nielsens mening forsøgte at filme sig til et frispark udenfor feltet. Foto: Martin Timm/Fremad Amager

Trods numerisk undertal holdt de blåklædte Fremadspillere hele vejen til slutfløjtet, hvilket altså sikrede tre kærkomne point efter det forsmædelige nederlag til FC Roskilde i den forgange weeked. Samtidig kom nedrykningsstregen igen på betryggende afstand.

“Vi kommer lagt tilbage på banen i anden halvleg, så vi ikke får spillet som vi gerne vil. Vi har fået en forfærdelig start efter coronapausen, så det er skønt at få de tre point, selv om det ikke var det smukkeste fodbold. Nogen gange må man også bare kæmpe røven ud af bukserne”, sagde Lukas Engel til AmagerNyt efter kampen.

Med sejren genindtager Fremad Amager sjettepladsen i NordicBet-ligaen med 31 point, hvilket er fem flere end Hvidovre på den tiendeplads, som er ensbetydende med nedrykning.

Næste kamp er mod topholdet FC Fredericia, som ligger nummer to, mens næste hjemmekamp er mod Skive d. 21.juni.

Seneste artikler

 

Fik du læst?