Amager Volley: Flere baner på Amager Strand, please…

Et sted med socialt og aktivt fælleskab om sommeren. Et sted med plads til både de bedste til at inspirere, og nybegynderne der bare lige fik lyst. Et sted med beachvolley for alle i sandet ved havet.

Der skal være plads til flere beachvolley-spillere på Amager Strand, mener man i Amager Volleyball Klub. Foto: Amager Volley

Det er hvad Amager Volleyball Klub (AVK) drømmer om at skabe på det eksisterende sandsportsområde, hvor Amager Strandpark møder Italiensvej. Og i maj blev de første skridt taget, således at de to gamle nedslidte baner suppleres med to moderne baner, hvilket i første omgang er en gave fra klubben til alle københavnere med interesse i beachvolley.

“Men fire baner dækker slet ikke behovet på Amager Strand. Temperaturen skal ikke meget over 10 grader, førend der i dag er kø ved banerne fra middag til solnedgang. Og mange holder sig væk fordi de ved, at man sandsynligvis går forgæves eller skal vente i timevis for at komme til. Nogen tager egen bane med, men burde det virkelig være nødvendigt? Der er ingen mulighed for fast træning eller undervisning på stranden, for uden bookningsmulighed kan der ikke planlægges”, skriver AVKs formand Pau Larsen i en mail til AmagerNyt.

Beachvolley er for alle, og det er populært, tilgængeligt og billigt at facilitere. En solid bane koster ca. 15.000 kr, og fylder 16 x 8 kvadradtmeter, hvilket er en billig og effektiv arealudnyttelse sammenlignet med anlæggelse af eksempelvis fodbold-, tennis- og basketfaciliteter. Specielt fordi sandsportsområdet allerede er etableret. Det står blot tomt og ubrugt, fordi der ikke er faciliteter.

En aktiv par for alle

Amager Volleyball Klub er klar til at tage ansvar for driften af en beachvolleypark på sandsportsområdet. Ansvaret for at skabe liv og udvikling via træninger og stævner. Det vil blive en aktiv park for alle ved havet, hvor der både er plads til dem, der bare kommer forbi, og dem som vil planlægge træning og stævner. En beachvolleypark som København kan være stolt af, og som giver Amager Strandpark endnu en dimension for både de aktive og de forbipasserende.

“Få steder i København kan kommunen skabe og drive et idrætsanlæg så billigt og nemt som en beachvolleypark på sandsportsområdet på Amager Strand. Og få steder i København ligger et sådant anlæg så synligt, tilgængeligt og motiverende for aktivitet. Sandet ligger bare og venter”, skriver Pau Larsen.

Beachvolley på Amager Strand skal være for både professionelle som her, og for glade amatører, som kommer ind fra gaden og spiller for sjov. Foto: Amager Volley

AVK er allerede klar til at bestille, opsætte og drive området fra maj til september til glæde for byens mange nuværende og kommende beachvolleyballspillere. Fra bevilling til opsætning går der faktisk kun 2 uger, hvis den politiske er der, siger formanden.

“Klubben er gået forrest med to baner som en gave til København for at vise potentialet. Vi håber at kommunen bliver inspireret og griber muligheden for billigt og nemt at kunne få en levende Amager Beachvolley Park at være stolt af”, slutter Pau Larsen.

Læs mere: http://www.amagervolley.dk/

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?