Fremad i nedrykningsfare

Genstarten efter coronapausen har bestemt ikke været nådig ved Fremad Amager. Blot en enkelt sejr er det blevet til siden man igen begyndte at spille fodbold i landets næstbedste række. Og torsdag aften betød et nyt nederlag på 0-3 til Hvidovre, at man nu i betænkelig grad nærmer sig nedrykningsstregen.

Fremad-spillerne, her symboliseret ved norske Thor Lange, hang med hovederne efter Hvidovre-kampen, som blev tabt 0-3. Foto: Martin Timm/Fremad Amager

Træner Azrudin Valentic’ udvalgte virkede ellers til at være mere målsøgende og skarpe end i weekendens kedelige 0-0 kamp mod Skive i Sundby Idrætspark. Efter et par chancer i indledningen, var Kristoffer Munksgaard tæt på en åbningstræffer, da han ramte overliggeren efter 13 minutters spil.

Det var dog hjemmeholdet, som imod spil, kvalitet og chancer bragte sig foran 1-0 efter 27 minutter. Der skulle dog et selvmål af Fremad Amagers Nemanja Cavnic til, før bolden kom over stregen. Målmand Nicklas Dannevang havde ellers pareret det første forsøg, men den sprang uheldigvis tilbage på den 25-årige montenegriner, som dermed blev noteret for et selvmål.

Det satte tydeligt fut i hjemmeholdet, og blot fem minutter efter åbningstræfferen blev det så 2-0. Det så meget let og tilfældigt ud, da Lirim Quamil sparkede en løs bold i mål og forbi Nicklas Dannevang til sin syvende sæsontræffer.

Et par minutter før pausen satte Hvidovre så trumf på, da den tidligere Skovshoved-spiller Niklas Schmidt med et flot skud i fjerneste hjørne kunne gøre det til pausestillingen 3-0. Hans andet sæsonmål, og så var det endda anden kamp i træk, han fandt netmaskerne.

Varm og kedelig anden halvleg

De tre hurtige scoringer punkterede tydeligvis Fremad-mandskabet, som havde svært ved at leve op til de gode indledende takter efter sidebyttet. Bedste bud på et udebanemål kom fra Pierre Larsen, som til lejligheden var rykket længere frem på banen end sædvanligt.

En god aflevering fra albanske Valon Ljuti var tæt på at gøre Larsen til målskytte, men bolden blev blokeret foran målmand Filip Dukic i sidste øjeblik.

Kort efter blev en jævnt trist og varmeplaget anden halvleg fløjtet af, og med to nederlag, to uafgjorte og blot en enkelt sejr (over Næstved-red.) er Fremad Amager nu blot tre point over den forkætrede nedrykningsstreg, som man for alt i verden ellers ikke ville i kontakt med.

”Vi startede kampen godt, og pressede Hvidovre højt på banen. Vi skabte flere chancer inden vandpausen, og vandt mange dueller. Efter selvmålet tabte vi selvtilliden og energien. På de femten minutter uden selvtillid, fik de scoret yderligere to mål. Vi fik ikke scoret mål i vores gode periode, og det er nødvendigt i sådan en kamp”, sagde træner Azrudin Valentic, kaldet “Valli” til Fremad Amagers officielle hjemmeside efter kampen.

Næste opgave er søndag kl.13 i Sundby Idrætspark, hvor der venter et nyt bundbrag mod FC Roskilde, som ligger sidst i rækken.

Fremad-træner Azrudin Valentic, kaldet “Valli”, må kigge nedad i tabellen efter nederlaget til Hvidovre torsdag aften. Foto: Martin Timm/Fremad Amager

Seneste artikler

 

Fik du læst?