Forløsning for Fremad

Efter torsdagens jammerlige indsats mod Hvidovre fik Fremad Amager skabt afstand til bundplaceringerne i NordicBet-ligaen med en 2-0 sejr over FC Roskilde. Kristoffer Munksgaard blev helten med begge træffere.

Et flot samarbejde mellem Kristoffer Munksgaard og Pierre Larsen (med ryggen til) udløste en scoring til Fremad Amager allerde efter fem minutter spil i kampen mod FC Roskilde. Foto: Martin Timm/Fremad Amager

Det var tydeligt, at der var noget på spil for Fremad, som blot havde vundet én af sine fem seneste kampe. Allerede efter fem minutters spil kunne en skarp og effektiv Kristoffer Munksgaard således lukrere på et flot, fladt indlæg fra Pierre Larsen, da han efter et veltimet løb ind i feltet kunne bringe hjemmeholdet foran 1-0.

I det hele taget var de blåklædte Fremadspillere livlige i kampens åbning, og samme Munksgaard kunne med lidt held have bragt sit hold yderligere foran på et par gode forsøg i halvlegens løb, men skarpheden manglede.

I stedet kom gæsterne bedre med mod slutningen af halvlegen. Fremad-spillerne overlod for meget initiativ til modstanderen, som pludselig øjnede mulighed for at få et eller flere hårdt tiltrængte point med hjem fra Sundby Idrætspark.

Både Oliver Juul Jensen, Marcus Gudmann og ikke mindst et nærgående frispark fra Mileta Rajovic i halvlegens sidste minut, kunne have bragt balance på måltavlen. Det skete ikke, og man må derfor formode, at det var med stor lettelse, at Fremad Amagers spillere kunne gå til pause med en smal 1-0 føring.

Gode takter fra Roskilde

De gode Roskilde-takter fortsatte også efter sidebyttet. Fire minutter inde i anden halvleg var tuneseren Souheib Dhaflaoui tæt på, dog uden at kunne ramme indenfor målrammen.

Og efter et par udmærkede forsøg til hjemmeholdets Kristoffer Munksgaard og Marcus Bays kanonkugle i retning mod trekantsammenføjningen som intermezzo, begyndte Roskilde-spillerne for alvor at kunne øjne en udligning.

Tre gode muligheder indenfor fire minutter skabte nemlig tydelig nervøsitet i hele Sundby Idrætspark. Både spillerne, trænerbænken og de fremmødte fans frygtede et pointtab, da Mileta Rajovic (på hovedstød), Abdoulie Njai og Phillip Rejnhold havde gode chancer inden for blot fire minutter.

I stedet var det så hjemmeholdets Kristoffer Munksgaard, som afgjorde kampen på et kontraangreb, da han elegant rundede Roskildes målmand Frederik Larsen og scorede sit og Fremads andet mål i kampen. Den 30-årige angriber har nu scoret fem mål i syv kampe for Fremad efter vinterens skifte fra Næstved.

Kristoffer Munksgaard runder Roskile-forsvaret og scorer det afgørende mål til 2-0 til Fremad Amager. Foto: Martin Timm/Fremad Amager

Da resterede der 20 minutter, og reelt tog scoringen pusten fra FC Roskilde, som nu får ualmindeligt svært ved at undgå nedrykning til landets tredjebedste række. Ingen sejre i de sidste fem kampe taler sit tydelige sprog om, hvilken vej pilen peger.

Det ser unægtelig noget lysere ud for Fremad Amager, som burde have scoret yderligere og dermed forbedret den dårlige målscore, som den senere tids dårlige resultater har udløst. Både Valon Ljuti og to gange Pierre Larsen burde have gjort det til mere end de 2-0, som endte med at blive kampens resultat.

“Jeg er rigtig glad for Pierre!”

Kampens spiller blev naturligvis Kristoffer Munksgaard, som var meget lettet over, at den famøse Hvidovre-kamp nu kunne slettes fra hukommelsen:

“Den kamp var mildest taget under al kritik, så det var dejligt at modbevise, og i stedet vise, at vi har noget at gøre i rækken. Vi har prøvet at lægge nedrykningssnakken lidt væk, men som spiller kigger man selvfølgelig også på tabellen, og derfor var sejren i dag også ekstra vigtig”, sagde en smilende Fremad-angriber, som også på det personlige plan kunne glæde sig over de to mål:

“Det er ikke kun mig, det handler om, men hele holdet. Det handler om positionering og løb, og jeg får de afleveringer jeg skal have, og så havde jeg bare skarpheden i dag. Og så er jeg bare rigtig glad for Pierre (Larsen – red.), som lægger mange “sukkerballer” til mig, også i dag” forklarede Kristoffer Munksgaard til AmagerNyt efter kampen.

Næste opgave hjemme i Sundby Idrætspark er allerede nu på onsdag kl.18, hvor man igen møder en direkte konkurrent i form af Nykøbing FC.

Seneste artikler

 

Fik du læst?