Fremad sluttede med syv på stribe

Selv om modstanderen Vejle havde valgt at stille med noget nær et reservehold, var det alligevel en imponerende præstation af “Øens Hold” at slå at slå tabelvinderne med de overbevisende cifre 4-1 i lørdagens sæsonafslutning hjemme i Sundby Idrætspark.

Fremad Amagers Reda Rebei sender bolden forbi Vejles målmad Thomas Hagelskjær og gør det til 1-0. Foto: Martin Timm/Fremad Amager

Inden kampen vidste træner Azrudin Valentic og hans spillere, at en sejr ville sikre en flot fjerdeplads i landets næstbedste række. Men da der hverken var op- eller nedrykning på spil, var det tydeligt fra kampens start, at begge hold tog opgaven relativt afslappet.

Et godt, men ufarligt indlæg fra den altid iøjnefaldende Pierre Larsen til målfarlige Kristoffer Munksgaard efter 13 minutter var dog det første nævneværdige, der skete i en eller meget fredelig kampåbning.

Generelt ville hjemmeholdet dog mest mod et Vejle-hold, som langt fra var ved fuld styrke, nu hvor topplaceringen og oprykningen allerede var sikret. Hele otte stamspillere blev enten sparet eller var sendt på ferie.

Det forhindrede dog ikke udeholdets forsvar i at stå kompakt, så det var svært at bryde igennem. Lige indtil der var spillet 23 minutter, da en høj og præcis aflevering fra Thor Lange fandt vej til Reda Rabei, som let kunne prikke den forbi Vejle-keeperen Thomas Hagelskjær. Og dermed stod der 1-0 på den franske angribers ottende sæsonmål.

Seks minutter senere blev der dog bragt balance i tingene, da kampens dommer Kasper Madsen korrekt dømte straffespark til gæsterne Fremad-keeper Nicklas Dannevang kom for sent ud mod den blot 17-årige Wahid Faghir, som blev nedlagt.

Det udløste et gult kort til Dannevang, som nu må afsone karantæte i den første kamp i næste sæson. Selve straffesparket scorede svenske Diego Montiel på uden at virke nervøs, så han dermed endte på 11 sæsontræffere.

Fremad-spillerne lod sig dog ikke påvirke synderligt af udligningen, og blot fire minutter længere fremme i handlingen kunne Emmanuel Toku på et delikat oplæg af Lukas Engel give hjemmeholdet føringen på ny. Således endte ghaneseren med at score tre mål i den blå trøje i denne sæson.

Emmanuel Toku stod for det måske afgørende mål til 2-1 da der var spillet 32 minutter i Sundby Idrætspark. Foto: Martin Timm/Fremad Amager

Som nævnt havde kampen mest af alt karakter af hyggebold, og der skete efterfølgende tæt ved ingenting før dommer Kasper Madsen fløjtede til pause.

Glædede sig til ferie

Efter sidebyttet blev der ikke just skruet op for intensiteten, og man sad med fornemmelse af, at begge de to holds spillere glædede sig til både slutføjt og ferie. Selv om Vejle jo allerede inden kampen var kåret til vinder af landets næstbedste række, var det alligevel hjemmeholdet, som viste mest initiativ og lyst at afslutte sæsonen med en sejr.

Og således blev det. I en ellers begivenhedsfattig anden halvleg øgede en af holdets profiler, Pierre Larsen, til 3-1 efter 83 minutter på et så kaldt tap-in, hvor han blot skulle skubbe bolden det sidste stykke vej over stregen, mens den blot 20 årige bosnier Faris Zubanovic afsluttede sæsonen i Sundby Idrætspark med sit første mål for Fremad Amager, til slutresultatet 4-1.

Herefter var der afsked med flere spillere, som nu søger nye græsgange: Norske Thor Lange skal spille superligafodbold hos AC Horsens, mens man også sagde farvel til profiler som færingen Heini Vatnsdal og Mads Gabel, som bar anførerbindet i sin sidste kamp for klubben.

Fornem slutspurt af Fremad Amager

Der var bred enighed blandt spillerne om, at sejren over Vejle var et fornemt punktum på sæsonen, og ikke mindst, at slutspurten med fem sejre og to uafgjorte i de sidste syv kampe giver selvtillid og mod på at jagte oprykning, når næste sæson sættes igang i midten af september.

“Det er høj klasse af os, at vi spiller for fjerdepladsen i dag, det sender et signal.Vi ved ikke, hvor gode nedrykkerne fra Superligaen er i næste sæson, men vi er en god gruppe af spillere, som med et par enkelte forstærkninger, især i forsvaret, kan spille med om oprykning. Vi har de offensive tegninger, vi har været farlige og scoret mange mål, især efter coronaenpausen”, sagde målmand Nicklas Dannevang efter kampen til AmagerNyt.

Den nye sæson i NordicBet-ligaen sparkes efter planen igang i weekenden d.12/13. september.

Mads Gabel havde taget familien med til sin afskedskamp for Fremad Amager. Foto: Matin Timm/Fremad Amager
 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »