Målsætningen er Superligaen!

Med mere end en måned til sæsonstart kender hverken den relativt nytiltrådte direktør Allan Ravn eller nogen anden Fremad Amagers endelige trup til den første kamp, som i øvrigt er en hjemmekamp mod Vendsyssel FF d. 13/9. Men målsætningen er soleklar hos både direktøren, ejerne, trænerstaben og ikke mindst spillerne: Fremad Amager skal spille med om oprykning til Superligaen i den kommende sæson!

Fremad Amagers direktør Allan Ravn vil have klubben i Superligaen. Foto: Presse/Fremad Amager

“Sådan er det bare! Der er to årsager: For det første er det her et projekt, som som financieres til, at vi skal ligge i Superligaen. For det andet er den adfærd og power, som jeg fra direktørstolen ønsker i organisationen på et niveau, som skal være en superligaklub værdigt. Så nytter det ikke noget, at vi melder forsigtigt ud om, at vi gerne vil være nummer fire eller fem. Der er kun én ting, vi skal have for øje, og det er oprykning til den bedste række, og det skal afspejles i alt, hvad vi foretager os til daglig!”, fastslår direktør Allan Ravn med stålsat stemme.

Bag kulisserne skal der således også arbejdes hen imod, at “Øens hold” skal spille i den bedste række i 2021/22, og ligesom i en erhvervsvirksomhed kan der skaleres op og ned, afhængigt af, hvor godt det går. Den kommercielle del af klubben står allerede stærkt, men med en oprykning skal man sandsynligvis fordoble antallet af medarbejdere for at være konkurrencedygtige i forhold til de etablerede klubber.

“Mit fokus ligger på, at vi skal have en stor og velfungerende organisation. Det er også derfor jeg er blevet ansat. Selvfølgelig har jeg et netværk, både sportsligt og af erhvervsmæssig karakter, men primært skal jeg lede den samlede organisation. Og hvis det ikke lykkes at rykke op, kan det sagtens være, at jeg ryger ud. Jeg har jo kun positionen til låns, så det handler for mig om, hvordan jeg varetager den, i den periode jeg er her, og det første sted, der bliver kigget hen, det er på mig, hvis det ikke går godt”, siger den tidligere Brøndby-spiller uden at forlange medlidenhed eller medynk.

Fremad burde have ligget højere – trods god afslutning

En usædvanlig sæson er netop overstået med et usædvanligt godt resultat for Fremad Amager. Det blev til 17 af 21 mulige point i de sidste syv kampe, og en fjerdeplads i den næstbedste række, NordicBet-ligaen, hvilket var det bedste facit i mere end 25 år.

Efter en svær start ovenpå coronapausen gik det kun fremad for Fremad (!), men oprykningen til Superligaen var aldrig rigtig tæt på, og det ærgrer Allan Ravn, selv om han erkender, at spillerne leverede et flot sidstehåndsindtryk.

“Vi har faktisk en trup og en stab, som havde kvaliteterne til at ligge endnu højere, og selv om jeg er godt tilfreds med den sidste måned af den forgangne sæson, så burde vi ligge højere, med de “muskler” og de kompetencer vi har. Det var ikke helt nok i forhold til, hvad vi havde ønsket os”, mener han.

Truppen optimeres i øjeblikket

I øjeblikket er der så pause, inden den nye sæson sparkes igang til september. Derudover er transfervinduet åbent, og det betyder, at direktøren sammen med den sportslige ledelse har travlt med at optimere truppen til de kommende opgaver. Og helt bevidst bliver det ikke kun Allan Ravns foretrukne navne, der trækker den blå trøje over hovedet til næste sæson.

“Fodbold er så meget mere komplekst end bare at tage en spiller ind, og en spiller ud. Én ting er, hvad jég synes er interessant, men det handler også om, hvad trænerteamet synes om ham, og hvordan han agerer med de øvrige spillere i truppen. Derfor skal spillerkøb- og salg ske i en samarbejdsform af de helt store. Det er den måde vi driver forretningen på”, fastslår Allan Ravn.

Emmanuel Toku (tv) og Kristoffer Munksgaard (th) var to af profilerne på Fremad Amagers hold i den forgangne sæson. Foto: Martin Timm/Fremad Amager

Fodbold er dog en bevægelig branche, så i øjeblikket er Fremad Amagers sportslige og komercielle ledelse fuldt optaget af møder, dialoger og sms-beskeder, før de tilgængelige og mulige spillere kan hentes ind for at styrke truppen i forhold til de spillere, som uvægerligt også forlader klubben.

“Når vi skal erstatte en spiller, skal det helst være på samme eller bedre niveau, men mekanismerne i en trup er indrettet således, at når en stærk spiller forlader en klub, så opstår der et tomrum, som skal fyldes ud af en anden spiller. Det kunne f.eks. være en anden i truppen, som man måske ikke lige havde regnet med. Men måske griber han chancen og viser, at han er klar. Vi skal dermed også have en fornemmelse af, hvilke spillere, der kan blomstre under nye forudsætninger”, siger den tidligere Brøndby-spiller afslutningsvis.

I øjeblikket er spillerne på ferie, og efter planen møder de ind til træning d. 10. august.

Forhåbentlig spilles der superligafodbold i Sundby Idrætspark i næste sæson. Foto: Fremad Amager/presse

Seneste artikler

 

Fik du læst?