Hed start for Dragør i Københavnsserien

“De ville det mere end os, så det var fuldt fortjent, at de vandt!”. Sådan sagde Dragør Boldklubs cheftræner Henrik Gundersen kort efter hans klub havde tabt sæsonens første kamp efter oprykningen til Københavnsserien med 0-2 til Vigerslev.

Vigerslevs Christian Pedersen var tæt på at overliste Jonathan Gudmunsson allerede efter 15 minutters spil. Foto: Mikkel Joh Johansen, Joh-Foto

Og man må give ham ret. Der var ikke meget at glæde sig over for tilhængere af spillerne i de gule bluser, som havde det ualmindelig svært i temperaturer omkring de 30 grader og bagende sol. Gæsternes Christian Schmidt ramte stolpen efter 10 minutter, og fem minutter senere havde Christian Pedersen en friløber, som Jonathan Gudmunsson dog reddede i fornem stil.

Hjemmeholdet var ikke tilnærmelsesvis farlige, og man havde problemer med både sammenspil og at skabe målchancer. Gæsterne fik yderligere to muligheder til Tobias Jacobsen og Christian Pedersen i løbet af en meget langsom første halvleg, inden Jonathan Bligaard endelig stod for DB’s første afslutning på mål. Da var der spillet 38 minutter…

Et enkelt forkølet forsøg mere fra Frederik Glendorf blev det til, inden en kedsommelig første halvleg blev bragt til ende af dommer Henrik Christian Kjærsvold-Niclasen.

To hurtige scoringer til udeholdet efter pausen

Udtrykket blev ikke stort anderledes hos DB-spillerne efter pausen, selv om træner Gundersen foretog tre udskiftninger forud for anden ombæring. Blot et par minutter efter genstarten gjorde Phillip Felix Nielsen det således til 1-0 efter et frispark.

DB-spillerne var stadig ikke klar i hverken tanke og handling, og tre minutter senere kunne Christian Schmidt således øge til 2-0 i en situation, hvor DB’s forsvar igen lignede en flok feriegæster.

Da var der blot spillet syv minutter af anden halvleg, og det skal retfærdigvis siges, at hjemmeholdet endelig tog sig sammen efter det andet mål. Tempoet blev højere, og afleveringerne begyndte at gå til medspillerne.

Frederik Glendorf havde et godt skud på mål efter 62 minutter, og den indskiftede Michael Meng forsøgte sig ligeledes et par minutter senere. Bedste mand i den gule trøje var uden sammenligning Frederik Glendorf, som både fik sendt et hovedstød afsted og endda sluttede kampen med en flot flugter inde i straffesparksfeltet, som en Vigerslev-forsvarer dog kom i vejen for. Imponerende indsats af Glendorf, som først vendte tilbage fra ferie i tirsdags…

Træner: “Frygtelig opstart!”

Der var som nævnt intet at udsætte på sejren til gæsterne, og det skyldes ifølge en sur træner Gundersen, at forberedelserne til sæsonstarten har været yderst mangelfulde:

Træner Henrik Gundersen var mildt sagt ikke tilfreds med Dragørs indsats mod Vigerslev. Foto: Mikkel Joh Johansen, Joh-Foto

“Jeg synes vi har haft en frygtelig opstart, og det har jeg også sagt til spillerne. Nu kan de se, at jeg havde ret. Der har været tendens til selvtilfredshed i opstarten, og mange af spillerne har kigget mere på sig selv i stedet for på holdindsatsen. Vi skal have ændret mentaliteten tilbage til, at det er mig der er kaptajn på skibet, og så slår man hælene sammen og gør som der bliver sagt. Hvis man ikke gider at være med, må man finde et andet sted at spille!”, skummede Henrik Gundersen overfor AmagerNyt efter kampen.

I øjeblikket er man midt i et stramt program med fem kampe på 14 dage, hvor de kommende opgaver er en ny turneringskamp mod HB på tirsdag og en hjemmekamp mod KB 2 næste lørdag. Herudover er der så pokalkamp om halvanden uge, inden en lang rejse til udekamp på Bornholm om to uger.

I lidt mere positiv sammenhæng var der før kampen blevet uddelt blomster og klapsalver til Jannik Madsen og Frederik Frost, som begge blev hædret for at have spillet 100 kampe for Dragør Boldklub. Førstnævnte dog allerede i den sidste kamp i sidste sæson, men da det var en udekamp, mente man, at dagens kamp var et passende tidspunkt at markere begge jubilæer.

Jannik Madsen (tv) og Frederik Frost blev begge hædret for at have spillet 100 kampe for Dragør Boldklub inden dagens turneringskamp. Foto: Simon Bonnerup Kristensen/Dragør Boldklub

Seneste artikler

 

Fik du læst?