Dragør Boldklub ude af pokalturneringen

Pokaleventyret sluttede for Dragør Boldklub (DB) onsdag aften, da man hjemme på opvisningsbanen tabte med 2-4 til GVI fra Danmarksserien.

GVI afgjorde pokaldysten i løbet af 27 minutter i første halvleg. Her scorer Nico Jørgensen (nr.7) til 2-0 bag Jonathan Gudmunsson. Foto: Mikkel Joh Johansen, Joh-foto.dk

At kalde det for en sensation, at DB skulle sende modstanderne fra Gentofte ud af pokalturneringens sidste kvalifikationshurdle og gå videre til den første landsdækkende runde, ville nok være en overdrivelse.

Men med gul/hvide briller på, lurede der alligevel en overraskelse, da Kristoffer Enoch allerede efter knap tre minutters spil kunne bringe hjemmeholdet foran, under stor jubel fra de godt 100 fremmødte tilskuere.

Desværre varede glæden kun kort, og fra kampens 15. minut og i løbet af de næste 27 minutter viste GVI-spillerne, at de for det første er bedre fodboldspillere, og for det andet, at de er vant til at spille kampe i et langt højere tempo.

DB-folkene var på det nærmeste reduceret til statister, når modstanderen spillede hurtige førstegangsafleveringer, fandt åbninger, løb hurtigere og var effektive med at score på deres chancer. Det udmøntede sig som nævnt i fire træffere, sat ind af Mads Hashiba (2), Nico Jørgensen og Oliver Egelund Østgaard på et korrekt dømt straffespark.

Bedre spil inden pausen

Man frygtede en regulær ydmygelse, men mod slutningen af første halvleg kom der mere mod, initiativ og lyst til at spille fodbold ind i hovederne på hjemmeholdet. Mathias Rahbek sparkede forbi, da han burde have reduceret på åbent mål efter en fornem tværpasning. “Er du klar over, hvor langt der var ind til målet?”, spurgte han dog retorisk bagefter….

Kort efter fløjtede dommer Mostafa Seyfi til pause, og den resterende del af kampen lignede det rene “damage control”.

Således gik det dog ikke helt. I fodbold kan man altid diskutere, om det ene hold spiller godt, eller det andet spiller dårligt, men om GVI-spillerne holdt tidlig fyraften, eller om Henrik Gundersens tropper hævede niveauet efter pausen, skal være usagt.

Faktum er, at man holdt modstanderen fra at score efter sidebyttet, og isoleret set vandt man endda anden halvleg. Reduceringen til 2-4 satte “måltyven” Jamie Carter ind, da han efter en perlerække af førstegangsafleveringer og endda et hælspark af Frederik Glendorf (!) elegant rundede målmand Marius Krogstrup Hansen.

Jamie Carter (med 10-tallet på bukserne) fik chancen og greb den med et flot mål i pokalkampen mod GVI. Foto: Mikkel Joh Johansen, Joh-Foto-dk

Det skete midtvejs i anden halvleg, og man sad med fornemmelsen af, at havde DB formået at reducere yderligere, kunne man have fået færten af det helt store comeback.

Det skete dog ikke, trods et par gode chancer, og bedømt på alle fodboldspillets måleparametre må man konstatere, at det bedste hold vandt til sidst, hvilket udløste en kamp mod Avarta fra 2. division i Sydbankpokalens 1. runde i næste uge.

Træner: “Vi turde spille med dem i anden halvleg

Cheftræner Henrik Gundersen var i sagens natur ærgerlig over, at hans hold ikke vandt kampen, men alligevel glædede han sig over de positive takter, hans spillere havde vist i anden halvleg:

“Vi mødte et hold, der var bedre end os. De satte dagsordenen i første halvleg, så jeg er tilfreds med, at vi fik lavet nogle ting om i anden halvleg, så vi fik overtaget, og faktisk turde vi spille med dem. Jeg ærgrer mig dog over, at vi ikke kun fastholde føringen lidt længere efter det første mål, for det kunne have skabt dårlig stemning hos modstanderne, men overordnet set var de bedre end os, så deres sejr var fuldt fortjent”, mente cheftræner Henrik Gundersen efter kampen.

DB’s cheftræner Henrik Gundersen var tilfreds med indsatsen i anden halvleg, trods pokalnederlaget til GVI Foto: Mikkel Joh Johansen, Joh-foto.dk

Hans “tårer” over nederlaget var dog af den tørre slags. DB havde onsdag aften inklusive GVI-kampen spillet 9 kampe på 35 dage, men med exit i pokalturneringen kan man nu fokusere på det, som sæsonen i virkeligheden handler om, nemlig at etablere sig som oprykker i Københavnsserien, hvor man er kommet godt fra start med to sejre i de første tre kampe.

Næste opgave i liga-sammenhæng er en udekamp mod NB Bornholm i Nexø lørdag eftermiddag.

“Jeg glæder mig til, at vi igen kan træne almindeligt i hverdagene og spille kampe i weekenden”, sagde Henrik Gundersen afslutningsvis.