Fremad Amager uden stjerne til lokalbrag

For første gang i fem år mødes lokalrivalerne Fremad Amager og B1908 i en betydende kamp. Det sker på tirsdag, når der fløjtes op til pokalkamp i Sydbankpokalens første runde. Teknisk set er det “otterne”, der er hjemmehold, således at Fremad Amager må undvære opbakningen fra en stor del af de fans, som normalt er en del af lydkulissen på hjemmebanen til det, der i folkemunde kaldes “The Local Firm”.

Fremad Amager-spillerne er teknisk set på udebane i Sundby Idrætspark i lokalopgøret mod B 1908 i Sydbank Pokalen. Arkivfoto: Martin Timm/Fremad Amager

“Øens hold” må dog undvære sin lokale helt Lukas Engel, som i mandags blev udtaget til det danske U21-landshold, som møder Ukraine og Nordirland i EM-kvalifikationen. Det er første gang i mere end 20 år, at en Fremad-spiller udtages til et dansk landshold.

Til gengæld er der efter al sandsynlighed mulighed for at se nytilkomne Kasper Fisker i aktion. Han har tidligere spillet Superliga-fodbold i Hobro, Randers og senest Brøndby, men i den kommende sæson tørner den 32-årige midtbanespiller altså ud for Fremad Amager i landets næstbedste række.

Senest de to naboklubber mødtes, var ligeledes i en pokalkamp. Det var i august 2015, hvor det blev 2-0 til B1908 på mål af Martin Lisborg og et selvmål af Mike Mortensen, som nu spiller i Hvidovre.

Lokalopgøret på tirsdag 1/9 streames live på Viaplay fra kl. 17, men allerede lørdag kl.13 kan fodboldhungrende Fremad-fans følge med, når der streames gratis fra træningskampen mod superligaholdet Lyngby.

Senest Fremad Amager og B 1908 mødtes i et lokalopgør var i 2015. Her vandt “otterne” med 2-0. Arkivfoto: Martin Timm/Fremad Amager

Seneste artikler

 

Fik du læst?