Hattrick-heltens drømmedebut

Navnet er Olakunle Olusegun, eller blandt venner bare “Kunle”, som i den grad satte sit aftryk på det første “Local Firm” i fem år. Fremad Amager vandt 3-1 over B 1908 i første runde af Sydbank-pokalen, og “Kunle” scorede såmænd alle tre mål for Fremad.

Den blot 18-årige Olakunle Olusegun fik en uforglemmelig debut for Fremad Amager i lokalopgøret mod B 1908. Foto: Martin Timm/Fremad Amager

Det blev en dramatisk og begivenhedsrig kamp, som det blot 18-årige nigerianske stortalent blev hovedperson i. Efter blot to minutter uddriblede han hele “otternes” forsvar, men blev til sidst stoppet af et groft frispark.

Efterfølgende havde de hvidblusede, som teknisk set var hjemmehold i dagens dyst, selv om der blev spillet i Sundby Idrætspark, en stor chance til David Chernet, som dog endte med, at bolden blev sparket væk på mål målstregen.

Men efter 8 minutters spil indledtes så “The Kunle Show”. Den 18-årige kantspiller, som tilsyneladende var at finde på flere forskellige positioner samtidig (sådan føltes det nemlig at følge ham), flugtede bolden forbi målmand Nicolai Skovgaard Rasmussen til 1-0.

Herefter faldt tempoet ovenpå den hektiske start, men man skulle kun hen til seks minutter før pausen, før “Kunle” igen gjorde opmærksom på sig selv. Han tog et par træk og sparkede den fladt forbi målmand Rasmussen til 2-0.

En regulær drømmedebut var under udfoldelse, men inden næste kapitel i historien om Olakunle Olusegun kunne skrives, måtte man igennem en lang række andre dramatiske hændelser.

Straffe og rødt kort

Kort inden pausen opsnappede Oliver Elliott Karlsen bolden fra Maxime Soulas, hvilket fik dagens anden Fremad-debutant til at hive sin modstander i armen. Det udløste et straffespark fra kampens dommer Benjamin Willaume-Jantzen, som endda også viste rødt kort, hvilket umiddelbart virkede lidt overdrevet, foreelsens manglende grovhed taget i betragtning.

Den tidligere Hobro-, Randers- og Brøndbyspiller Kasper fik officiel debut for Fremad Amager, da ha blev skiftet ind i anden halvleg. Foto: Martin Timm/Fremad Amage

Desværre for B 1908 formåede anfører Martin Lisborg at ramme bolden lige så skævt som Preben Elkjær gjorde under EM-semifinalen i 1984, således at Fremad kunne gå til pausen med en betryggende føring på 2-0.

Hjemmeholdet indledte fint efter sidebyttet, hvilket kastede en god mulighed til Joachim A.Jensen af sig. Det blev dog ikke til en reducering af den grund.

Kort efter var der yderligere dramatik, da linjedommer Søren Lehmann måtte udgå med en forstrækning. Man måtte indkalde den lokale Jonas Løvendahl Michelsen, som herefter klædte om til den moderigtige lyserøde uniform, hvilket kostede et kvarters pause for de spillende aktører. Noget af en linjevogterdebut for den lokale, nyuddannede dommer…

Ti minutter efter den lange pause kom Fremad Amager på 3-0. Igen var det Olakunle Olusegun, der med sine vævre driblinger voldte problemer for B 1908-forsvaret. En hurtig dribiling og et hurtigt aftræk – og så havde nigerianeren scoret hattrick.

B 1908-spillerne kæmpede bravt, og efter syv minutters tillægstid reducerede Kristian Drejer Larsen på et hovedstød. Optakten var en perfekt tværpasning fra Mikkel Vittarp Gøling, og et lige så perfekt indlæg fra højre fra Seejou King.

Formidabel debut

Så skete der trods alt ikke mere i den begivenhedsrige kamp. Tilbage sad man med fornemmelsen af at have oplevet noget historisk i og med “Kunles” formidable debut.

Den 18-årige hovedperson var ikke meget for at tale sig selv op, da AmagerNyt mødte ham efter kampen.

“Jeg er glad for at være her. Mine nye holdkammerater har taget godt imod mig, så nu glæder jeg mig til at lære dem bedre at kende, så vi kan komme i gang med at jagte oprykningen. Det var sjovt at spille en pokalkamp, så hvorfor ikke gå efter at vinde pokalfinalen? Jeg er i hvert fald kommet til klubben for at gøre mit bedste i hver eneste kamp, så må vi se, hvad det bliver til”, udtrykte han.

Olakunle Olusegun (i midten) var naturligvis populær blandt holdkammeraterne efter 3-1 sejren over lokalrivalerne B 1908. Foto: Martin Timm/Fremad Amager

Seneste artikler

 

Fik du læst?