Livlig debat i FRAMEHOUSE

Luften var fyldt med spørgsmål og forslag fra engagerede borgere, da FRAMEHOUSE i går holdt debat om fremtiden for Dragørs erhvervsliv. I panelet sad fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, direktør i Dragør Kommune Mads Leth-Petersen og borgmester Eik Dahl Bidstrup.

Fra venstre: ordstyrer Peter Brun, fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, direktør i Dragør kommune Mads Leth-Petersen og borgmester Eik Dahl Bidstrup. Foto: Peter Helgstrand.

Af Pia Melander Guilbert

Cirka 45 Dragør borgere var i går mødt op til debat om fremtiden for Dragørs erhvervsliv. FRAMEHOUSE havde sørget for god afstand mellem stolene.

– Det er ligesom at flyve på businessclass, bemærkede ordstyrer Peter Mørk, inden debatten gik i gang, hvortil AmagerNyts sidemand tilføjede, at forskellen var, at man selv skulle betale for drikkevarerne.

God afstand og god stemning. Både i sofaen og blandt de fremmødte borgere. Foto: Peter Helgstrand.

Til gengæld var arrangementet i FRAMEHOUSE helt gratis at deltage i, kan man indskyde, og turen bød på mange refleksioner samt en del underholdende anekdoter fra fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, der som hun selv sagde, sagtens kunne have talt i to timer selv. Både debatpanel og publikum var veloplagte, og ordstyrer Peter Mørk måtte navigere gennem de mange spørgsmål med hård hånd, når nogen blandt publikum pludselig havde en kommentar til noget, en ande havde sagt, og glemte at markere med håndsoprækning.

Grib bolde fra borgere

Turisme og iværksætteri var nogle af de emner, der blev debatteret. På begge områder savnede flere borgere en klar strategi fra kommunen og evne til at handle. Til det svarede borgmester Eik Dahl Bidstrup og direktør Mads Leth-Petersen at det oftest er mere komplekst end som så. Økonomi, regler, der skal følges og politikere, der skal blive enige, er også faktorer.

Anne Skare Nielsen bemærkede, at kommunen måske kunne blive bedre til i højere grad at gribe bolde fra borgerne og være medspillere, der undersøger, hvad der skal til for at projekt kan lykkes, frem for bare straks at sige, det ikke kan lade sig gøre.

Værftet en smagssag

Eik Dahl Bidstrup fortalte, at kommunen i en periode havde arbejdet på at skabe et sted til iværksættere, men så var FRAMEHOUSE kommet, og den slags initiativer, hvor kommunen samarbejdede med erhvervslivet frem for bare at facilitere, kunne han godt tænke sig flere af. Han fremhævede også Tænketankens storstilede projekt for havnen som noget, han med glæde havde set gennemført, men det blev for komplekst at realisere. Og så var diskussionen ledt ind på værftet, som flere var utilfredse med udseendet af.

Der blev lyttet, spurgt og kommet med forslag til forandring under debatten. Foto Peter Helgstrand.

“Vi havde store drømme, og så fik vi dét,”, sagde Anne Skare Nielsen og viste med hænderne, hvordan stort var blevet til småt.

Eik Dahl Bidstrup mente, at det var en smagssag, om man syntes om værftet, og at man også var nødt til give plads til noget moderne, når man byggede nyt.

“Vil vi have et funktionelt værft eller bare en pæn havn,” spurgte han og tilføjede, at det i sidste ende også var et spørgsmål om økonomi:

“Vil vi bruge penge på stor arkitektur på bekostning af vores ældre for eksempel?.”

Opskriften på et blomstrende Dragør

Ordstyrer Peter Brun bad panelet om deres bud på, hvordan Dragør ville komme til at blomstre i fremtiden. Anne Skare Nielsen mente, at folkeskolen skulle opprioriteres, og at vi i stedet for pension i slutningen af livet skulle have mulighed for at holde pauser løbende.

Mads Leth-Petersen ønskede for Dragør Kommune, at vi blev mere bevidste om vores styrker og fokuserede på det, der kan lade sig gøre, mens Eik Dahl Bidstrup opfordrede til, at vi blev bedre til at turde begå fejl, og at det også blev mere accepteret at andre begik fejl i et lille samfund, hvor vi ofte hurtigt er ude med riven.

Til slut måtte Peter Mørk måtte lukke af flere spørgsmål, eller i hvert fald sætte dem på pause. Han understregede, at FRAMEHOUSE gerne lagde hus til flere af denne slags arrangementer, eventuelt med fokus på et emne ad gangen.

Seneste artikler

 

Fik du læst?