Dårligere erhvervsklima i Tårnby og Dragør

Hvert år måler Dansk Industri klimaet de forskellige kommunernes evne til at servicere byens virksomheder. Både Tårnby og Dragør er i år gået ned, henholdsvis 11 og 4 pladser og ligger begge blandt de lavest rangerede kommuner.

På 1. pladsen som mest erhvervsvenlige kommune ligger igen i år Ikast-Brande, mens Tårnby og Dragørbegge får en bundplacering. Foto: DI

Af Pia Melander Guilbert

For 11. år i træk har Dansk Industri undersøgt kommunernes evne til at service erhvervslivet. Mere end 7500 virksomheder har deltaget i undersøgelsen, der igen i år viser, at de mest erhvervsvenlige kommuner ligger i Jylland. Ikast-Brande ligger på 1. pladsen for 8. år i træk.

Værre står det til på Amager, hvor Dragør er gået fire pladser ned og nu ligger på 92. pladsen, mens Tårnby er gået hele pladser ned og nu ligger på en 90. plads.

Tårnby: Coronakrisen har været særligt hård ved os

I Tårnby Kommune er man forundrede over nedgangen og tænker, at den skal ses i lyset af, at corona har været særligt hård for Tårnby med nedlukningen af lufthavnen og de effekter, det har haft på erhvervslivet og særligt beskæftigelsen, noget der fylder meget for borgmester Allan S. Andersen og forvaltningen:

Tårnby har generelt ry for at være en erhvervsvenlig kommune, men er gået 11 pladser ned. Her ses borgmester Allan. S. Andersen (S) til venstre ved indvielsen af kommunens nye energicentral, der også gerne skal komme Tårnbys mange virksomheder til gode. Foto: Tårnby Kommune.

– Vi har stort fokus på, hvordan vi kan hjælpe de ledige tilbage i nye jobs, og vi har fokus på at skabe rammer til at opretholde et levende erhvervsliv herude. Vi har oprustet på erhvervsindsatsen betydeligt og arbejdet med at løfte dialogen og servicen over for erhvervslivet, fortæller kommunikationskonsulent Christian Askou på vegne af borgmesteren og nævner, at man blandt andet har ansat flere sagsbehandlere i Teknisk Forvaltning samt en energikonsulent, som også hjælper erhvervslivet.

Borgmesteren har ikke fået besøgt så mange lokale virksomheder, som han gerne ville:

– Når coronakrisen og lavere smittetal muliggør det, vil borgmesteren gerne mere ud og høre hvad de lokale virksomheder ønsker. Ligeledes er der aftalt møde med DI i det nye år for at drøfte samarbejdsmuligheder.  

Dragør: Nogle parametre er svære at ændre

I Dragør ærgrer borgmester Eik Dahl Bidstrup sig også.

– Det er aldrig rart at ligge i bunden, og det skal vi gerne gøre noget ved, indrømmer han:

Men vi må også erkende, at vi på nogle parametre har vanskelige rammer for at forbedre os væsentligt. Dog er det også vigtigt at huske på, at vi har mange styrkesider, og jeg vil nu bede min administration om at tage kontakt til Dragør Erhverv. Sammen skal vi drøfte, hvordan vi kan skabe bedst mulige rammer for vores lokale virksomheder. Det ligger mig nemlig meget på sinde,” siger Eik Dahl Bidstrup. Han nævner blandt andet infrastruktur og transport.

Den årlige nytårskur med Dragør Erhverv har altid mange deltagere. Foto: AmagerNyt

– Det hænger givetvist sammen med vores geografiske placering, og at der hverken er S-tog eller metrolinje i Dragør. Det, forventer jeg ikke, vil ændre sig, og derfor vil vi gå andre veje i bestræbelserne på at forbedre den offentlige transport.

Af erhvervsvenlige initiativer nævner Eik Dahl Bidstrup blandt andet den årlige karrieremesse, hvor virksomheder kan præsentere sig for potentielt kommende iværksættere blandt kommunens 8. og 9. klasser. Den har dog været aflyst i år på grund af corona.

Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup (V). Foto: Dragør Kommune

Og så er byggesager et tilbagevendende problem i Dragør:

– I år er antallet af byggesager steget med 60 %, og det har skabt udfordringer i forhold til at kunne følge med denne efterspørgsel i tilstrækkelig grad. I november 2020 er der taget nye initiativer for at forbedre denne situation fremover, konstaterer Eik Dahl Bidstrup.

Læs mere om undersøgelsen her https://www.danskindustri.dk/le/

Her kan du også læse interviewet med borgmester i Ikast-Brande Ib Lauritsen, der siger, at opskriften på succes er ganske nem: Den handler om, at virksomheder skal opleve, at der er kort afstand til rådhuset.

Seneste artikler

 

Fik du læst?