Frelsende “Engel” i Sundby Idrætspark

Dramatikken kom til allersidst, da Fremad Amager sikrede sig et fortjent point på hjemmebane mod topholdet Viborg efter et straffespark i kampens tillægstid.

Fremad Amagers “Sammy” Iyede (liggende) er blevet væltet i straffesparksfeltet, og anfører Lukas Engel (med rødt armbind) udlinger kort efter til slutresultatet 1-1. Foto: Martin Timm/Fremad Amager

Det var den indskiftede Samson “Sammy” Iyede, som efter dommer Lasse Læbel Graagaards vurdering blev væltet inde i feltet, og det var herefter op til anfører Lukas Engel at sikre værterne et fortjent point.

Det lykkede akkurat at få bolden forbi Patrik Gunnarsson i Viborg-målet på straffesparket, og efterfølgende brød jublen løs blandt de par hundrede tilskuere, som allernådigst havde fået adgang til den sidste kamp i Amagers fodboldtempel i corona-året 2020.

Viborg lignede en vinder

Forud var gået en ganske afvekslende kamp mellem to hold, som begge var godt organiserede, og som ikke gav mange chancer væk. Det lignede dog en afgørelse, da gæsternes Sebastian Grønning fortsatte sin imponerende målhøst for Viborg, da han sendte bolden i mål efter et hjørnespark.

Da resterede der kun syv minutter, og hans tiende træffer siden skiftet fra Skive i sommer kunne være blevet sejrsmålet. Indtil Fremad Amagers anfører og venstre back som nævnt agerede “frelsende Engel”…

De første 83 minutter var dog på ingen måde kedsommelige, for begge hold ville gerne komme frem til afslutninger. Både i det etablerede spil på modstanderens banehalvdel, og på omstillinger, hvor kun træfsikkerheden manglede.

Overligger, intensitet og tempo

Kampens første åbne målchance var således et skud på undersiden af overliggeren af gæsternes Younes Bakiz efter blot 11 minutter, og det satte herefter tonen i en kamp med høj intensitet og ditto tempo, men til gengæld med få åbne muligheder i første halvleg.

Viborgs Younes Bakiz (Nr.23) rammer undersiden af overliggeren efter 11 minutters spil. Foto: Martin Timm/Fremad Amager

Sidste skud i geværet inden sidebyttet var signeret Emmanuel Toku, som tvang målmand Gunnarsson ud i fuld længde. Det viste sig at være et tegn på, at hjemmeholdet gerne ville afslutte fra distancen.

Efter pausen var det således Fremad Amager, som startede klart bedst og stod højere på banen end tidligere. Et kvarter inde i anden halvleg havde det nær givet pote, da en veloplagt Emmanuel Toku efter et par besnærende detaljer flugtede mod Viborg-målet. Gunnarsson fik dog bokset bolden væk i situationen.

På det efterfølgende hjørnespark var det imidlertid tæt på, at Kristoffer Munksgaard fik headet bolden i mål, men uheldigvis for de blåtrøjede endte den akkurat ved siden af.

God periode af Fremad Amager i anden halvleg

Det blev startskuddet til hjemmeholdets bedste fase i kampen, og små 10 minutter senere var veteranen Kasper Fisker tæt på at score sit første Fremad-mål, men målmand Gunnarsson viste nok engang klassen med en spektakulær redning.

Efterfølgende kom ubesejrede Viborg som nævnt foran, inden hjemmeholdets anfører sørgede for, at stemningen trods alt er positiv på Amager, forud for kalenderårets to sidste kampe. De er begge på udebane mod henholdsvis Kolding og Vendsyssel, som er klubber, som man bør slå, hvis målsætningen om at slutte blandt de seks bedste i rækken skal efterleves.

Lettet anfører

Lukas Engel blev dagens helt fra straffesparkspletten, og han var naturligvis både glad og lettet, da slutfløjtet havde lydt efter den dramatiske afslutning:

“Jeg synes faktisk at vi spillede rigtig godt, men der blev lidt panik hos os, da de fik målet. Det var lidt tilfældigt, at vi fik straffesparket, men bolden skulle bare i mål. Vi blev lidt fanget på nogle omstillinger undervejs, men i det etablerede spil var vi bedst i dag, synes jeg. Vi kunne med lidt held havde fået alle tre point, men med dén afslutning, så må vi også stille os tilfredse med at få uafgjort”, sagde en smilende Lukas Engel til AmagerNyt efter kampen.

Ud over de to nævnte udekampe i 1.divison venter en pokalkamp hjemme mod Brøndby d.17.december for Fremad Amager, inden julefreden kan sænke sig over Sundby Idrætspark.

Fremad Amager er netop nu på femtepladsen i landets næstbedste række, 14 point efter dagens modstander, Viborg.

Tre glade Fremad-spillere, fra venstre Reda Rabei (Nr.11), Lukas Engel (Nr.10) og Kristoffer Munksgaard (Nr.9) løb med et vigtigt point i lørdagens kamp mod Viborg i Sundby Idrætspark. Foto: Martin Timm/Fremad Amager