De tre perler i Kystens Perle i Kastrup…

Vi skal hilse og sige fra de tre søstrene Als, der driver Kystens Perle i Kastrup, at de glæder sig til snart at tage mod gæster fra nær og fjern igen…

Fra venstre Charlotte, Nicoline og Kristine Als. En dynamisk trio bag hyggelige “Kystens Perle” i Bryggergården i Kastrup.

Mon der er nogle af læserne, der husker det fashionable “Kystens Perle” i Snekkersten i Nordsjælland?

Hotelkongen Oscar Petersen opførte luksushotellet på ruinerne af den gamle Snekkersten Kro i 1952.

Det var stedet for det københavnske og nordsjællandske jetset med international underholdning, kronet med hotelejerens hustru, sang- og grandprixstjernen Lys Assia som ballets dronning.

Stedet drejede nøglen om i 1975 og er i dag erstattet af 22 ejerlejligheder.

Festlige stunder

Der har sikkert været festlige stunder i lokaliteterne, hvor denne signatur aldrig nåede at sætte sine ben.

Men havde jeg fået det og valget mellem det nuværende “Kystens Perle” i den hyggelige Bryggergården tæt på vandet og Den Blå Planet i Kastrup, så havde jeg valgt det sidste.

Noget mindre fornemt måske, til gengæld med en hygge og charme, som luksushotellet med garanti ikke kunne hamle op med.

Hyggelige Kystens Perle i Bryggergården i Kastrup. (Foto: Finn Edvard)

Og selv om Oscar Petersen sikkert har været en flink mand, så tvivler jeg på, at han kunne konkurrere på personlig charme med søstrene Als, der driver “Kystens Perle” i Kastrup.

Det er Charlotte, Nicoline og Kristine Als, der forlængst har slået deres navne fast blandt perlens mange stamgæster. De driver stedet videre efter deres forældre, der tidligere var værtspar på “Kystens Perle”, der også er blevet kaldt “Tutten” og “Havnecafeen”.

De tre søskende får dog også – normalt – stort besøg af turister, der dels kender stedet i forvejen – dels får øje på det, når de besøger Den Blå Planet.

Cafeen, der er beliggende i den gamle bryggergård, hvor der for et par hundrede år siden blev fremstillet hvidtøl, er desværre helt lukket i disse dage, vi kender allesammen grunden, men vi har jo lov at håbe på, at vi snarest kan tage plads i de herlige omgivelser igen.

“Kystens Mums”

Hvad enten det bliver til en dejlig morgenmad med bl.a. æg og bacon, Vesterhavsost med brød og smør (der er også børnebrunch, meget fint) eller det er til “Mormors Æggekage” eller andre danske frokostretter. Eller klassiske caferetter om aftenen, herunder steaksandwich, avacadosandwich, laksesalat eller den populære “Stodder Burger”. Også her er der tænkt på de mindste, bl.a. med retten “Guf til de mindste”.

Der bydes også på mør Rib-Eye med kystens fritter og bearnaise og mange andre retter. Og også noget til den søde tand, hvad f.eks. med “Kystens Mums”, jordbær/rabarbertrifli med makroner og flødeskum.

Sådan en kunne jeg godt spise lige nu.

Klar til sommerfester

Nå, Charlotte Als fortæller, at Kystens Perle også bruges meget af selskaber, der holder til i de hyggelige lokaler på første sal.

Og så glæder de tre søskende sig meget til snart at se deres gæster igen.

“Når og hvis alt blir normalt, så skal vi holde nogle ordentlige sommerfester herude med grill og det hele, det lover jeg for”, siger Charlotte.

Vi tror hende på hendes ord.

 

 

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »