Ny borgmester?

Som det ser ud lige nu fratræder borgmester Eik Dahl Bidstrup 1. juni 2021. Hvad sker der så?

Sommeren 2018. Peter Læssøe (f. 1960) fortalte, at der i Tværpolitisk forening er plads til alle politiske holdninger. Det er det lokale, der tæller. Hvis de øvrige i Kommunalbestyrelsen skulle finde på, at pege på ham, som borgmester fra 1. juni 2021, vil han sige ja tak. Han fortsætter den 4. marts 2021 med at sige. Specielt det sidste år har der været et fint samarbejde mellem ham og borgmester Eik Dahl Bidstrup. Så Peter Læssøe mener, at han er rustet på alle måder til opgaven. (Foto: Dines Bogø).

Af Dines Bogø

Mange siger. Jamen hvad er problemet? Man har en 1. viceborgmester! Han fortsætter da bare til 31. december 2021.

Så enkelt er det ikke. Der er ikke nogen regel om, at 1. viceborgmester indtræder i sådan en situation. Viceborgmestre vikarierer, når borgmesteren er optaget af andet.

I øjeblikket har man en samarbejdsaftale og her er det aftalt, at Venstre har borgmesterposten og øvrige partier har fået diverse udvalgsposter ved forhandlingerne.

Man kunne forestille sig, at Venstre vil fastholde borgmesterposten? Man kanherse mandatfordelingen og mindst lige så vigtigt, det personlige antal stemmer i 2017, som de enkelte kandidater fik i partierne.

De interne forhandlinger er startet. Man kan håbe, at den nye konstitueringsaftale også bliver til gavn for borgerne.

Det er ikke noget vælgerne kan blande sig i. Det ordner partiforeningerne indbyrdes.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Læs mere »