Fra Amagerbanken til Spar Nord

 

Anders Baun Hübschmann er nyudnævnt områdedirektør i Spar Nord

Spar Nord, der har overtaget BankNordik, har netop udnævnt Anders Baun Hübschmann til områdedirektør. Anders er sin tid uddannet i Amagerbanken og han har fulgt udviklingen.

Områdedirektør i Spar Nord, Anders Baun Hübschmann. (Foto: Maiken Kestner).

 

 

Af Dines Bogø

Tilbageblik

Anders Baun Hübschmann. Det er en utrolig spændende opgave, hvor det selvfølgelig også er med sparring og samarbejde med mine fire afdelingsdirektører og alle vores dygtige øvrige medarbejdere i området.

 

 

 

 

 

 

 

Anders Baun Hübschmann, hvad indebærer det, at du er udnævnt til områdedirektør?

Det indebærer at jeg er blevet direktør for området der repræsenterer hele Amager, hvor vi i dag har filialer beliggende på Amagerbrogade 175, Kongelundsvej 267 og i Dragør på Dragørhjørnet 2. I området tilhører også Hvidovre og Brøndby Strand, hvor vi har en filial beliggende på Hvidovrevej 275.

Grundet BankNordiks strategi omkring fokus på privatkunder, er der i området i dag primært tale om private kunder. Dette skal vi over tid have udbygget med erhverv, så lokale virksomheder på Amager og Hvidovre får mulighed for at få en god lokal bank, der er til stede i lokalområdet. En bank der kan tilbyde rådgivning på både privat og erhverv. Dette bliver en meget spændende opgave.

Du har været i BankNordik, men jeg har læst, at du oprindelig er uddannet i Amagerbanken? Er du fra Amager eller Storkøbenhavn og hvorfor valgte du Amagerbanken?

Jeg kommer fra Vestjylland, men flyttede som 21 årig i 2001 fra Vestjylland til Amager for at studere. Jeg læste til Markedsføringsøkonomi på Niels Brock fra 2001 til 2003. Under denne uddannelse fandt jeg ud af at det var finansierings- og bankvejen jeg gerne ville.

17. juli 2002. Amagerbrogade 25. Bankens hovedkontor i 90 år. (Foto: Dines Bogø)

Søgte derfor elevplads hos fire banker og allerede dagen efter jeg søgte, blev jeg indkaldt til samtale hos Amagerbanken og dagen efter samtalen blev jeg tilbudt elevplads. Øvrige banker hørte jeg først fra nogle dage senere, og da havde jeg sagt ja til jobbet hos Amagerbanken.

På den måde lidt tilfældigt at det lige blev Amagerbanken. Men jeg fik en rigtig god oplevelse og blev taget godt i mod, og var overrasket over de hurtige tilbagemeldinger. Jeg endte med at være i Amagerbanken fra 2001 til 2011, det var jo en god beslutning.

Vi boede på Amager, så på den måde gav det også god mening at arbejde hos Amagerbanken. Jeg var elev fra 2003 og blev udlært i 2005. Fra 2001 til 2007 boede vi på Amager. Fra 2005 til midt 2007 var jeg kunderådgiver og souschef, og som 26 årig blev jeg udnævnt til filialdirektør i Amagerbanken, i den filial der i sin tid lå på Ny Østergade ved Kgs. Nytorv.

Her var jeg filialdirektør frem til oktober 2012, hvor Amagerbanken i mellemtiden var blevet til BankNordik.

I oktober 2012 blev jeg så udnævnt til områdedirektør for København hos BankNordik og var der i 6½ år frem til januar 2019.

I februar 2019 så privatkundedirektør i Danmark, med ansvaret for alle BankNordiks aktiviteter i filialerne i Danmark.

Nu har jeg været så heldig at få muligheden for en ny og spændende opgave som direktør i et nyt bankområde Amager, hos Spar Nord, som er en spændende virksomhed.

En bank som har et godt ry blandt kunder og medarbejdere og er kendt for at gøre tingene ordentligt. Samtidig med at skulle oprette et spændende erhvervsben i hele området, ser jeg meget frem til dette og den ekstra lokale tilstedeværelse, hvor vi får mulighed for at gøre en forskel på Amager i regi af Spar Nord.

Historisk klip fra ekspeditionslokalet og direktionen på Amagerbrogade 25. (Amagerbankens arkiv).

Hvordan er det at flytte fra det vestlige Danmark til det østligste på Sjælland/Amager? Jeg formoder, at I bor i området?

Det var en stor beslutning at flytte til Sjælland. Min kæreste og jeg havde i 2000-01 været ude at rejse jorden rundt i ca. ni måneder og havde under rejsen søgt ind på studie.

Min kæreste ville gerne læse farmaceut. Dette kunne man kun i København, i hvert fald på det tidspunkt.

Da hun kom ind på studiet, sagde hun at; “Nu flyttede hun til København og så måtte jeg tage med eller lade være”. Jeg ville gerne med og her efter 20 år bor vi her endnu. Vi er blevet hustru og mand, og har nu været gift i over 10 år. Vi har fået tre skønne piger, som er hhv. 1. år, 9. år og 11. år.

Spar Nord er et pengeinstitut etableret i 1800-tallet. Hvad er historien om banken/sparekassen?

Spar Nord historie går tilbage til 1824 og har således været lokal og nærværende i 197 år. Banken har sit udgangspunkt fra Nordjylland, men er igennem årene nu næsten blevet landsdækkende.

I nyere tid har Spar Nord købt en del af Roskilde Bank, Sparbank, Basisbank, FIH Erhvervsbank og her i 2021 købt den danske del af BankNordik.

Spar Nord har 57 filialer fordelt over hele landet og har efter købet af BankNordik lidt over 1.600 medarbejdere. Spar Nord arbejder efter “lokal bank modellen” hvor de 57 filialer er inddelt i nogle områder, kaldet bankområder. Disse områder er selvstændigt drevet og ledet, for netop at give optimale muligheder for at tilpasse sig lokalområdet og være lokalt tilstede.

Det giver en stor grad af fleksibilitet og lokalbeslutningskraft, som er vigtig i forhold til et lokalområde som hele Amager og Hvidovre, hvor vi også vil være ekstra lokale ved de forskellige lokationer vi har.

Holmblads villa, som Amagerbanken købte i 1920. Haveparti. (Amagerbankens arkiv).

Det er en stor nyhed at Spar Nord har oprettet et nyt bankområde som nu sker i område Amager.

Det er 9 år siden Spar Nord sidst har etableret et nyt bankområde – og det kan være med til at bekræfte, at det er en stor beslutning hos Spar Nord, og viser at Spar Nord vil Amager.

Spar Nord kan se, at området er meget spændende og at det er vigtigt at der er lokal beslutningskraft og ledelse, til gavn for kunder og virksomheder. Flere ting er nyt endnu, bl.a. etablering af erhverv som kommer over den næste tid og efter en IT konvertering, der skal ske fra BankNordik til Spar Nord.

Har du privat særlige interesser?

Privat interesserer jeg mig lidt for rom og whisky og gode drinks, men er forholdsvis nyt.

Jeg har i mange år haft en drøm om at få kørekort til motorcykel og startede på dette sidste år og har i den forbindelse kørt en del rundt på Amager.

En drøm om, at inden jeg bliver alt for gammel, skal jeg køre kystvejen mellem San Francisco og Los Angeles i Californien på motorcykel. Min hustru ønsker, at komme med som passager på “bagsædet”. Det var faktisk min hustru, der gav mig kørekortet til motorcykel i 40 års fødselsdagsgave sidste år, så denne drøm kan blive indfriet.

Grundet Corona blev det til sidst udskudt og aflyst. Men det kommer forhåbentligt her til foråret når der åbnes op igen.

Ellers elsker vi at rejse og har været mange steder rundt omkring i verden og i Danmark. Vi er gerne også på skiferie, hvor vores ældste piger også er blevet bidt af at stå på ski. I år blev skiferien naturligt aflyst.

Vi har et sommerhus, hvor vi nyder at slappe af og være sammen som familie.

Støtter Spar Nord lokale aktiviteter?

Ja. Spar Nord støtter små ting med stor betydning. Hvert år støtter Spar Nord på landsplan over 1.000 små lokale initiativer, der giver fællesskab og sammenhold.

Dette lige fra bridgeklubben til større lokale aktiviteter. Dette kommer vi også til at gøre lokalt på Amager.

Spar Nord drager her stor fordel af Spar Nord fonden, hvorfra det er muligt at støtte lokalt, som Spar Nord kan give videre til det lokale miljø i bankområderne. På den måde kan vi støtte ekstra, da der er mulighed for lokale midler direkte fra Spar Nord, men også fra Spar Nord Fonden. Til glæde for private og erhverv i lokalområderne.

Vi glæder os alle til forsommeren, hvor vi sikkert også vil mærke mere til den nye bank på Amager.

Områdedirektør Anders Baum Hübschmann. Spar Nord.

Læs mere om Amagerbanken. Se Del 4her

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?