Ledighed steget med over 90 procent

Dragør og Tårnby er de kommuner i Danmark, der har oplevet størst stigning i antallet af ledige under coronakrisen. Det viser en ny undersøgelse af erhvervsudviklingen i kommunerne op til og under coronakrisen.

Af Pia Melander Guilbert

Hver år laver IRIS-group en rapport over erhvervspræstationer i landets kommuner. For at give et aktuelt billede af, hvordan krisen har påvirket det lokale erhvervsliv, er dette års rapport udvidet med et corona-indeks, der måler udviklingen under corona- krisen. Især for Tårnby er denne en gyser.

Op til corona-krisen (tallene er baseret på 2019) lå Tårnby nemlig på første pladsen, som den kommune, der har oplevet den største vækst, og er dermed rykket fire pladser frem fra sidste år, hvor Tårnby lå på fjerde pladsen. Dragør er langt bagefter med en 78. plads, hvilket dog er en forbedring fra i sidste års 88. plads. Corona-indekset viser en anden og mere kedelig udvikling. Her ligger Tårnby sammen med Dragør helt i bunden, som de kommuner, der er mest påvirkede.

 

Tårnby Kommunes borgmester Allan S. Andersen udtaler som kommentar til udviklingen: 

”Tårnby Kommune er en stærk erhvervskommune, som IRIS Groups undersøgelse viser, men vores brancher er meget hårdt ramt af Corona-krisen. Som kommune står vi derfor over for en helt central opgave i den kommende tid: Hvordan bruger vi det gode fundament fra før krisen som afsæt til at genrejse et stærkt erhvervsliv med gode jobs i Tårnby?”

Læs hele rapporten her: https://irisgroup.dk/lokale-erhvervspraestationer-2020/

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?