Ledighed steget med over 90 procent

Dragør og Tårnby er de kommuner i Danmark, der har oplevet størst stigning i antallet af ledige under coronakrisen. Det viser en ny undersøgelse af erhvervsudviklingen i kommunerne op til og under coronakrisen.

Af Pia Melander Guilbert

Hver år laver IRIS-group en rapport over erhvervspræstationer i landets kommuner. For at give et aktuelt billede af, hvordan krisen har påvirket det lokale erhvervsliv, er dette års rapport udvidet med et corona-indeks, der måler udviklingen under corona- krisen. Især for Tårnby er denne en gyser.

Op til corona-krisen (tallene er baseret på 2019) lå Tårnby nemlig på første pladsen, som den kommune, der har oplevet den største vækst, og er dermed rykket fire pladser frem fra sidste år, hvor Tårnby lå på fjerde pladsen. Dragør er langt bagefter med en 78. plads, hvilket dog er en forbedring fra i sidste års 88. plads. Corona-indekset viser en anden og mere kedelig udvikling. Her ligger Tårnby sammen med Dragør helt i bunden, som de kommuner, der er mest påvirkede.

 

Tårnby Kommunes borgmester Allan S. Andersen udtaler som kommentar til udviklingen: 

”Tårnby Kommune er en stærk erhvervskommune, som IRIS Groups undersøgelse viser, men vores brancher er meget hårdt ramt af Corona-krisen. Som kommune står vi derfor over for en helt central opgave i den kommende tid: Hvordan bruger vi det gode fundament fra før krisen som afsæt til at genrejse et stærkt erhvervsliv med gode jobs i Tårnby?”

Læs hele rapporten her: https://irisgroup.dk/lokale-erhvervspraestationer-2020/

 

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?