Bør 500-året for den hollandske forbindelse udskydes?

I flere år har Museum Amager såvel som den hollandske ambassade og flere andre aktører arbejdet på fejringen af 500-års jubilæet for den dansk-hollandske forbindelse på Amager. På aftenens møde i Økonomi-udvalget i Dragør Kommune er et af punkterne, hvorvidt fejringen nu skal udskydes, eller programmet reduceres stærkt.

Fastelavn på Museum Amager 2020, kort inden corona-virus ramte landet og blandt andetbetød, at fejringen af Dronning Margrethes 80-års fødselsdag måtte udskydes, Nu er fejringen af 500-året for den dansk-hollandske forbindelse også i fare. Foto: AmagerNyt

Af Pia Melander Guilbert

600.000 kroner har Kommunalbestyrelsen i Dragør sat af til royal markering af 500 året for den dansk- hollandske forbindelse, der efter planen kal fejres 3. juni 2021. Dronning Margrethe er inviteret. Kronprinse-parret er inviteret, og det samme er dt hollandske kongehus.

Udviklingen i coronasmitte, udsigten til en 3. bølge, forsamlingsforbud samt “en vis træghed i udrulning af vaccinationer” gør nu, at man overvejer at udskyde fejringen til 2022. Det fremgår af dagsordenen i Økonomiudvalget i dag d.17. marts.

Her fortæller den hollandske ambassadør Rob Zaagman AmagerNyt om de mange planer i forbindelse med jubilæet, der har været planlagt i flere år. Foto: AmagerNyt

Her ser man to mulige scenarier: enten en forenklet model, hvor alene H.M Dronningen inviteres til et reduceret program under mere private former,eller udskydelse af fejringen til 2022, hvor jubilæet i så fald vil falde sammen med Museum Amagers 100 års jubilæum og den allerede planlagte særudstilling “Hollænderbyen i Dragør – 500 års unik lokalhistorie for talt med genstande fra private hjem”.

Af dagsordenen fremgår det desuden, at den hollandske ambassade anbefaler at rykke fejringen til 2022 og allerede selv har valgt at udskyde flere af ambassadens aktiviteter i forbindelse med jubilæet.

Seneste artikler

 

Fik du læst?